Håndbold

Nyegaard er ’helt oppe at køre’: - Største præstation nogensinde

Efter et stort comeback mod PSG er Aalborg Håndbold en kamp fra Champions League-titlen i håndbold.

- Jeg er helt oppe at køre. Det er historieskrivning for dansk håndbold. Når man kigger på, hvor stærk en turnering det er, er det den største præstation nogensinde af et dansk klubhold.

Analysen fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er ikke til at tage fejl af. Det, som Aalborg Håndbold leverede lørdag eftermiddag, er ikke set lige for et dansk hold i international regi.

Der blev kastet med lidt vand, bananer og æbler

Buster Juul

Aalborg Håndbold vandt med 35-33 over PSG i semifinalen og spiller finale søndag. Præstationen bliver endnu større af, at de leverede et stort comeback, hvor de var bagud med fem mål i midten af anden halvleg.

- De har en kolossal mental styrke. De fik en forfærdelig start, og intet fungerede. PSG var foran 20-15, og så er der mange hold, der ville stresse. Men Aalborg kværnede bare videre, siger Bent Nyegaard.

I finalen venter enten Nantes eller FC Barcelona. De spiller senere lørdag. Bent Nyegaard vil dog ikke spå om noget, før modstanderen er kendt.

- Finaler er steder, hvor alt kan ske. Jeg ikke sige noget om deres chancer i finalen, før jeg ved, hvem de møder. Jeg er stadigvæk overbevist om, at Barcelona er det bedste hold og vinder. Men Nantes er et mini-Aalborg. Favoritværdigheden daler med stor hastighed, hvis det bliver Barcelona, siger han.

- Det var helt galt

Aalborg-fløjen vil heller ikke se frem mod finalen endnu. Først skal han lige fatte, hvad der er sket.

- Det var helt galt. Der var ikke nogen, der vidste, hvad der var sket, og det forstår vi ikke endnu. Der blev kastet med lidt vand, bananer og æbler, fortæller Aalborg-fløjen Buster Juul om scenerne i Aalborg-omklædningsrummet til Ritzau.

Det er første gang siden 1976, at et dansk hold står i Champions League-finalen. Dengang tabte Fredericia KFUM kampen om titlen.