Håndbold

Lasse Møller har fundet ny værdi i livet midt i skadesmareridt

Lasse Møller har valgt at fokusere på andre ting i tilværelsen end håndbold, efter han igen, igen blev ramt af en alvorlig skade.

Lasse Møller er bare 25 år gammel, men har allerede nu oplevet flere alvorlige skader, end de fleste håndboldspillere oplever på en hel karriere.

Og lige nu er han ramt af den vel nok værste af dem alle. En bruskskade i højre knæ holder ham ude i 10-12 måneder efter en omfattende operation, som han gennemgik i maj.

En operation, der faktisk er den tredje operation på bare ét år, efter han skiftede fra GOG til Flensburg-Handewitt i sommeren 2020. Man kunne måske fristes til at tro, at den slags godt kan tage pippet fra en ung håndboldspiller. Men så kan man godt tro om igen.

- Jeg føler egentlig, at jeg har været god til at finde noget andet værdi i livet. Jeg tror også, at det er vigtigt for mig som menneske at opleve, at jeg måske også skal tænke på andet end håndbold i mit liv. Så jeg føler ikke, jeg har været så langt nede. Mit mål er at komme tilbage og spille håndbold igen, og det mål når jeg. Det er jeg sikker på, siger Lasse Møller til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Det har sat mit liv meget i perspektiv. Jeg er ved rigtig godt mod og har det egentlig godt. Jeg ville ønske, at min håndboldkarriere bare var en lineær periode, der kun gik opad, men det viser sig jo desværre, at håndbold er så meget andet. Så det er op- og nedture, og så må jeg tage det, som det er.

Jeg tror, jeg vælger at tage den positive vej

Lasse Møller

Et skadeshelvede

På det sidste år er Lasse Møller nu blevet opereret to gange i sit højre knæ, ligesom han også er blevet opereret for en skade i håndleddet.

Tidligere i karrieren - i 2018 - pådrog Lasse Møller sig en ledbåndsskade, der kostede ham VM-deltagelsen i 2019. Generelt er bagspilleren ofte blevet betegnet som en nøglespiller på fremtidens danske landshold, men den spådom har skaderne indtil videre sat en stopper for. Han har reelt misset tre slutrunder i træk.

Men den tidligere GOG-stjerne nægter at lade skaderne definere ham som person og håndboldspiller.

- Jeg tror, der bliver pålagt én et eller andet som sportsudøver, når man bliver skadet; så er det det værste i verden. For mig har det været vigtigt at sætte tingene i perspektiv. Der er vigtigere ting i livet end sport, så for mig tænker jeg ikke så meget på håndbold. Der handler mere om at være hel som menneske lige nu. Det holder mig oppe. Jeg tror, man kan tage to veje her i livet, når man rammer sådan noget modgang, og jeg tror, jeg vælger at tage den positive vej.

- Jeg har fået en bevidsthed om, hvad livet handler om udover håndbold. Jeg har identificeret mig med håndbold i alle mine 25 år. Jeg tror, jeg mere og mere begynder at finde noget andet uden for håndbolden, siger Lasse Møller.

Jeg har ikke mistet troen på håndbold

Lasse Møller

Giver ikke op på karrieren

Den seneste operation, som fynboen gennemgik i Tyskland, var ganske omfattende. Her fik han taget noget brusk ud af knæet, hvorefter brusken skulle bearbejdes på et laboratorium, inden det nogle uger senere igen blev opereret på plads i Lasse Møllers knæ.

Ydermere har han fået indsat en stor metalplade, der efter hans eget udsagn skal "rette op på det skæve knæ".

Alt sammen skyldes en nedslidt menisk, der har ødelagt brusken i knæet.

- Knæet har det faktisk overraskende godt. Jeg har stort set ikke haft smerter, og knæet kan jeg langsomt begynde at støtte mere på. Det går meget smertefrit, men meget langsomt, siger Lasse Møller, der fortsat er helt og aldeles afhængig af sine krykker.

Men på trods af skader på samlebånd har venstrebacken på intet tidspunkt haft i sinde helt at kvitte titlen som håndboldspiller.

- Nej, overhovedet ikke. Jeg skal tilbage på håndboldbanen, og det tvivler jeg ikke et sekund på, at jeg kommer. Hvor lang tid det tager, er ikke så vigtigt for mig. Det skal nok komme. Så jeg har ikke mistet troen på håndbold eller mine egne evner som håndboldspiller. Jeg ved, når jeg kommer tilbage, så falder jeg i hak igen, og så kan jeg spille håndbold.

- Jeg glæder mig bare til at komme i gang med at træne nu. Jeg har det godt godt - også mentalt, så jeg glæder mig faktisk bare til at komme videre nu, siger Lasse Møller.