Håndbold

Stort klubskifte på vej: Flensburg henter dansk landsholdsspiller

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger henter Flensburg-Handewitt Aaron Mensing i TTH Holstebro med øjeblikkelig virkning.

Aaron Mensing er snart fortid i TTH Holstebro og i den danske herreliga.

TV 2 SPORT erfarer fra flere kilder i håndboldmiljøet, at den hårdtskydende venstreback skifter til den tyske storklub Flensburg-Handewitt fra den kommende sæson.

Da Aaron Mensing sidste sommer skiftede fra SønderjyskE til TTH Holstebro, var det ellers på en kontrakt frem til sommeren 2023. Men efter en vild sæson i Holstebro med DM-semifinaler, en tredjeplads på topscorerlisten og ikke mindst landsholdsdebut for Danmark er udenlandske klubber for alvor blevet lune på den 23-årige TTH-profil.

Aaron Mensing, der er født og opvokset i Sønderborg, har tyske forældre og både dansk og tysk statsborgerskab, stod i april og skulle vælge, om han ville spille for det danske eller det tyske landshold. Han valgte Danmark og fik landsholdsdebut i en EM-kvalifikationskamp mod Schweiz 28. april.

Nu venter en ny stor scene i den tyske bundesliga, hvor Flensburg-Handewitt hvert år er en af topbejlerne til det tyske mesterskab. Det gælder også i denne sæson, hvor Flensburg før sidste spillerunde søndag er ét point efter rivalerne THW Kiel.

I Flensburg skal Aaron Mensing formentlig afløse en anden dansker, Lasse Møller, der er langtidsskadet og næppe heller kommer i spil for tyskerne i den kommende sæson.

Det er ikke lykkedes at få kommentarer fra hverken de to klubber eller Aaron Mensing selv til det forestående klubskifte.

TTH Holstebro præsenterede fredag to spillere – Mathias Smed fra Skanderborg Århus og Miha Zvizej fra Ribe-Esbjerg – som forstærkninger til holdet, men først fra 2022. TV 2 SPORT har tidligere erfaret, at TTH Holstebro også har en aftale med den tidligere landsholdsspiller Nikolaj Markussen, der gælder fra sommeren 2022.