Håndbold

Aalborg undgår Final 4-modstandere i CL

Champions Leagues danske vicemester styrede uden om PSG og Barcelona i næste sæsons gruppespil.

Aalborg Håndbold skaffede sit bedste europæiske resultat til dato, da holdet i den forgangne sæson gik hele vejen til finalen i herrernes Champions League.

Skal Aalborg igen nå så langt, skal holdet først og fremmest videre fra gruppen, og her venter som ventet hård modstand.

Men Aalborg slipper for Barcelona, der vandt duellen om trofæet i juni, og heller ikke semifinalisterne fra Paris Saint-Germain er blandt modstanderne.

Det står klart efter fredagens lodtrækning, hvor nordjyderne blev placeret i gruppe A med Pick Szeged, THW Kiel, Vardar, Mesjkov Brest, Montpellier Handball, PPD Zagreb og Elverum Håndbold.

Kun de to dårligste hold bliver elimineret fra turneringen.

GOG havde også håbet at deltage i turneringen, men var ikke en del af den liste over de 16 deltagere, som Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) tirsdag offentliggjorde.

Det var Team Esbjergs kvinder til gengæld, selv om holdet ikke blev dansk mester i den forgangne sæson.

Det gjorde Odense Håndbold, som dermed var sikret en plads, mens Esbjerg kom i betragtning til en plads efter at have vundet grundspillet i landets bedste række.

Vestjyderne skal i gruppespillet op imod Brest Bretagne, FTC-Rail Cargo Hungaria, Budućnost, CSM Bucuresti, Borussia Dortmund, Rostov-Don og Podravka Vegeta i gruppe A.

Danmarksmestrene fra Fyn møder i gruppespillet de forsvarende Champions League-vindere fra norske Vipers Kristiansand. De øvrige modstandere er CSKA Moskva, Krim Mercator Ljubljana, Györ, Metz Handball, Kastamonu Belediyesi og IK Sävehof.