Håndbold

Danmark vandt hård OL-test mod Sverige

To spillere blev skadet, da Danmark slog Sverige med 31-30.

Med 12 dage til OL i Tokyo mødtes VM-finalisterne Danmark og Sverige en testkamp i Danmark, hvor de danske verdensmestre først tog føringen i kampens slutning.

Danmark 31-30 Sverige

  • Pausestilling: 13-15
  • Udvisninger: 2-5
  • Dansk topscorer: Mikkel Hansen & Mathias Gidsel (7 mål)
  • Første OL-kamp er 24. august mod Japan

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg har sjældent set os dække så dårligt op. Jeg håber ikke, det er niveauet. Jeg ved ikke, om vi har tunge ben og skal have kigget lidt på det, siger landstræner Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Under opvarmningen blev playmaker Morten Olsen skadet, og i starten af kampen vred fløjspilleren Emil Jakobsen om på foden.

Sådan forløb kampen /ritzau/

Et par skader, en meget blandet spillemæssig præstation og en sejr.

Det var resultatet af de danske håndboldherrers OL-test mod Sverige i Helsingør mandag aften.

Danmark vandt opgøret med 31-30 og rejser nu til Japan onsdag.

Sverige, der jagtede revanche fra VM-finalen i januar, var klart bedst i første halvleg, men i løbet af anden halvleg slog Danmark tilbage og satte i slutfasen trumf på.

Kampen fik set med danske briller en særdeles skidt optakt, da rutinerede Morten Olsen udgik fra opvarmningen med en lægskade af endnu ukendt karakter.

Siden måtte også OL-reserven Emil Jakobsen humpe ud med en skade i en generelt skidt første halvleg.

Landstræner Nikolaj Jacobsen forsøgte i sine timeouts i første halvleg at råbe de danske spillere op, og han fremhævede især det mangelfulde forsvarsspil, men det hjalp ikke synderligt.

Danmark var foran 6-5 efter en nogenlunde åbning, men især stjernen Jim Gottfridsson boltrede sig, men også Aalborgs Lukas Sandell og fløjspilleren Hampus Wanne gjorde livet surt for Danmark, og den stod 13-15 ved pausen.

Mikkel Hansen ramte kun i glimt sit tårnhøje topniveau i opgøret, så andre måtte træde til, og Jacob Holm gjorde sit med et par vigtige scoringer i starten af anden halvleg, ligesom Mathias Gidsel også bød det svenske hold godt op til dans.

Med Gottfridsson ude i en del af anden halvleg havde Danmark gode muligheder for at slå tilbage, og efter endnu en opsang på sidelinjen skete der noget.

- Der er ingen, der hjælper hinanden, råbte landstræneren under en timeout i midten af anden halvleg.

Flere gode redninger af keeper Kevin Møller og klart forbedret dansk spil i det sidste kvarter betød, at Danmark gik fra 21-23 til 28-26 på 10 solide minutter., og derfra holdt Danmark nogenlunde fast.

Ved OL er Danmark havnet i gruppe med dagens modstander Sverige, OL-værterne fra Japan, Egypten, Bahrain og Portugal.

De fire bedste fra hver af de to grupper går videre til kvartfinalerne, og Danmark indleder OL med en kamp mod Japan 24. juli.