Håndbold

Jeg håber ikke, det er niveauet, siger Jacobsen om OL-test

Landstræner Nikolaj Jacobsen var alt andet end tilfreds trods en sejr på 31-30 over de svenske VM-finalister.

I januar blev Danmark verdensmester med en sejr over Sverige i VM-finalen, men spillet fra VM i Egypten syntes langt væk mandag aften i OL-testkampen mod samme modstander.

Danmark havde store problemer og kom først foran i kampens slutning, hvor håndboldherrerne fik kæmpet en étmålssejr hjem.

- Jeg har sjældent set os dække så dårligt op. Jeg håber ikke, det er niveauet. Jeg ved ikke, om vi har tunge ben og skal have kigget lidt på det. Sjældent har jeg set os tabe så mange mand-mod-mand-dueller og stå med alt for stor afstand imellem os. Defensivt var det slet, slet ikke godkendt, lød den umiddelbare vurdering fra landstræner Nikolaj Jacobsen efter kampen.

Da pulsen var kommet ned, og han og spillerne havde været en tur i omklædningsrummet, var han ikke mere optimistisk med tanke på testkampen.

- Jeg håber, det var en engangsforestilling, siger Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Vi var slet ikke klar til at flytte fødderne og hang ikke godt nok sammen i midterforsvaret, og vores backs kommer ikke ind og får lavet nok spilstop, så Sverige får lov til at ligge og presse os på et alt for højt tempo.

OL i Tokyo starter om 12 dage med en åbningskamp mod de japanske værter.

Jacobsen fortæller, at han arbejder med en slidt trup på bagkant af en lang sæson, men at det har set rigtig godt ud under træningssamlingen.

- Mine forventninger er større end det, vi så i dag. Vi går efter at nå så langt som muligt og har jo også vist, at vi har kvaliteterne til at gå rigtig langt i en turnering. Vi skal se, om vi kan få medaljer med hjem. Allerhelst de fineste, siger Jacobsen.

- Jeg synes, det var lidt skræmmende at se, hvor tunge vi var i dag. Angrebsmæssigt er det heller ikke alt, der flyder efter mit hoved. Vi bryder for meget ud af nogle af aftalerne og har ikke nok rytme og tålmodighed i spillet. I store perioder er det kun Mathias Gidsel, der kan vinde duellerne. Det gør han til gengæld også godt, men vi får ikke nok ud af alle de dueller, han vinder.

Der er masser at gå i gang med, så det er godt, jeg har en 11 timer lang flyvetur til Japan. Så kan jeg få kigget tingene godt igennem. Det skal blive noget bedre end i dag, hvis vi skal have en chance for at gå rigtig langt.

Danmark og Sverige er i pulje sammen ved OL, hvor danskerne er forsvarende mestre.