Håndbold

- Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige om den knægt

Her kan du se de danske spilleres karakterer efter sejren over Sverige i OL-testen.

Danmark endte som vindere af en kamp, hvor begge hold så slidte ud og havde det svært i forsvaret. Især Danmark i stort set hele kampen.

Men jeg må også sige, at når jeg kigger på aktørerne og ser, hvad de har været igennem, at jeg ikke forventer mere i en kamp som denne.

Spillerne har været igennem en vanvittigt hård sæson. En verdenshistorisk sæson, vil jeg sige. Derfor var der hverken fysisk eller mentalt overskud til at sætte sig i respekt.

Så jeg er ikke bekymret over den danske indsats eller det danske forsvar, selvom Nikolaj Jacobsen udtalte efter kampen, at han sjældent har set noget lignende. Det bliver straffet af stjerner som Gottfridsson og Gidsel, når forsvaret er på 75-80 procent.

Med det in mente synes jeg, at folk gjorde lige nøjagtig hvad de kunne, og hvad der var benzin på tanken til.

Derudover kan jeg ikke undgå at tale om skrækscenariet: skader. Dem var der desværre flere af her til aften.

Et vrid på Emil Jakobsens ankel; en ankel, han har vredet om på mange gange, og Møllgaard, der ikke var skadet, men måtte gå ud, fordi han er slidt helt ind til knoglerne , og en Morten Olsen, der blev skadet i opvarmningen, som også bare har spillet, spillet og spillet. Sveriske store stjerne Jim Gottfridsson måtte også forlade banen. Det er meget bekymrende.

Men jeg er overhovedet ikke bekymret for det danske spil på baggrund af det, jeg så her til aften.

OL-test mod Sverige

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand

  Fin første halvleg. Bag et rigtig sløjt forsvar lykkedes det ham alligevel at nå op på det antal redninger, der gjorde, at Danmark kunne hænge på.

  Det var hans redninger fra frie positioner, der gjorde, at Danmark hang på.

  4
 • Kevin Møller

  Målmand

  Kevin Møllers redninger fra de frie positioner havde meget, meget stor betydning. Redningerne blev også vekslet til danske kontrascoringer.

  Han var god under svære arbejdsforhold.

  4
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Stor cadeau til Magnus Landin for at score fem mål på fem forsøg. Meget, meget afslutningssikker. Forsvarsmæssigt var der dog mangler. 

  4
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller (OL-reserve)

  Blev skadet tidligt i kampen.

  UB
 • Lasse Svan

  Fløjspiller

  Han var ikke ret meget med i spillet, og hans eneste scoring kom efter et overtalsspil. God fight, men han havde også et par forsvarsaktioner, hvor han manglede lidt.

  3
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Ét mål på to forsøg. Når chancen er der, har han så meget tro på sig selv, og det kan jeg godt lide. Han scorede på et vidunderligt lob. Jeg havde også gerne set, at han havde solgt sig noget mere med opbakninger i forsvaret.

  3
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Han spillede rigtig meget, men det blev aldrig hans kamp. Han blev kastet frem i 5:1-forsvaret og så tilbage igen. Det mentale overskud, som ofte gør, at han er smart, var helt væk her. Afleveringer, han burde bryde, brød han ikke.

  Derudover havde han dommerne lidt imod sig, når han endelig så ud til at have fremtvunget en angrebsfejl.

  2
 • Henrik Toft Hansen

  Stregspiller

  Det hang ikke sammen mellem ham og Saugstrup eller ham og Magnus Landin. Han skulle agere Henrik Møllgaard, der ikke spillede de sidste 20 minutter, og han kom for sent mange gange. Han havde dog en enkelt rigtig, rigtig fornem bolderobring.

  2
 • Simon Hald

  Stregspiller (OL-reserve)

  Spillede ikke nok.

  UB
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  Han kunne ikke på noget tidspunkt få noget til at hænge sammen i forsvaret. Han havde det virkelig svært i duelspillet. Samarbejdet fungerede ikke, og han stod ofte alene i forsvaret. En enkelt god parade, men slet ikke på Møllgaard-niveau. Han så slidt og træt ud.

  2
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Han spillede første halvleg, scorede på sit eneste forsøg i kampen. Det hang rigtig fint sammen i det første kvarter, hvor han lavede mange gode ting. Lidt overraskende, at Mensah også havde svært ved at styre tingene i forsvaret.

  3
 • Morten Olsen

  Bagspiller

  Skadet inden kampen.

  UB
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  7 mål på 14 skud, hvoraf hovedparten var på straffekast. En sjældent uskarp udgave af Mikkel Hansen. Hverken skudmæssigt eller kombinationsmæssigt - bortset fra det første kvarter.

  Overtalsspillet fungerede fint, men det var slet ikke Mikkel Hansen med den autoritet, som han normalt spiller med. Han så også ud til at være slidt.

  2
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller / Kampens spiller

  Ubetinget kampens bedste spiller. Jeg ved snart ikke, hvad man skal sige om den knægt. Han lavede syv mål på otte forsøg og var drivkraften, skaberen, den kreative, og jeg kunne blive ved.

  Mange andre så ud til at være i fysisk ubalance, men det var Gidsel i hvert fald ikke. Jeg ved ikke, hvad han har lavet i dag!

  Han er efterhånden blevet så vigtig for det hold her. Han spiller rigtig meget, selvom han er slidt, men han kan bare holde til det.

  En stor, stor landskamp til trods for et par angrebsfejl og et par fejlafleveringer.

  5
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  Han scorede to mål på fire forsøg. En enkelt gang på kontraspillet gjorde han noget af det, han er sindssygt god til, hvor han bare smadrede bolden ind.

  Jeg regnede med, at han havde mere overskud. Det er meget sjældent, at en så dygtig forsvarsspiller er så meget i ubalance. Han forudså ingenting og kom på bagkant i utallige situationer. De hurtige svenske spillere kunne løbe lige forbi.

  2
 • Jakob Holm

  Bagspiller

  Han startede dårligt med upræcise indspil til stregen, hvilket kostede mål den anden vej. Men når det er sagt, så er der krummer i Holm.

  For lige pludselig fandt han det rigtige tempo, og så lå indspillet rigtigt, og lige pludselig smadrede han boldene af sted. Han lavede kampens bedste mål, lige efter han havde lavet kampens næstbedste mål. Han scorede fem mål på fem forsøg.

   

  4
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Det var en hård dag på kontoret for landstræneren. Han skulle virkelig, virkelig omrokere, og han skiftede jo tre eller fire gange fra 6:0 til 5:1, fordi han manglede fart i fødderne hos sine spillere. Da det heller ikke var løsningen, var han lidt i ingenmandsland.

  Han var på overarbejde, men han fik alligevel fundet den balance, der gjorde, at Danmark kom tilbage igen. Angrebsspillet fungerede ofte ganske fornuftigt.

  Han fandt løsninger på en svær aften, hvor Danmark var bagud 10-15.

  4