Håndbold

GOG-kaptajn ude på ubestemt tid

Forsvarsgeneral Frederik Clausen er formentlig ude det meste af efteråret, da GOG-anføreren skal gennemgå et behandlingsforløb af en knæskade.

Det bliver en decimeret GOG-trup, som lørdag har første træning i opstarten til den nye sæson.

Landsholdsspillerne Mathias Gidsel og Morten Olsen er rejst til OL, og det samme er holdets nye norske keeper, Torbjørn Bergerud. Samtidig er stregspiller Anders Zachariassen i gang med genoptræningen efter en korsbåndsskade i foråret, og tirsdag måtte endnu en profil trække sig.

Holdets anfører og forsvarsstyrmand, Frederik Clausen, er nemlig ude på ubestemt tid, melder cheftræneren til TV 2 SPORT:

- Han har bøvlet lidt med knæene i nogle år og er så kommet i gang med et forløb nu, hvor han skal have nogle sprøjter cirka hver 14. dag over seks-otte gange.

- Vi håber, at han kommer med på den her side af jul, men det er ikke givet. Så nej, det er selvfølgelig ikke så godt for holdet, siger Nicolej Krickau.

26-årige Frederik Clausen har spillet hele sin seniorkarriere i det sydfynske og forlængede i foråret sin kontrakt, så den løber de næste to sæsoner.

Lyn-analyse

Det er godt nok en skidt optakt for Krickau og GOG.

Zachariassen og Clausen var fundamentet for den fornemme første halvdel af sæsonen, som GOG havde i sidste sæson. Så at skulle undvære begge de to i efteråret, det bliver en stor udfordring.

Frederik Clausen er en sand forsvarsspecialist, som har opbygget stor erfaring de seneste år. Det er en stor svækkelse for GOG at skulle undvære ham og ja, hele fundamentet i forsvaret, som de to centrale jo er.

Skal score flere mål

Med skiftende stregspillere har Clausen i flere år dannet GOGs midterforsvar. Men uden både ham og Anders Zachariassen i den centrale defensiv skal offensiven være ekstra skarp, forudser Nicolej Krickau:

- Det betyder, at vi er nødt til at lave nogle flere mål, fordi vi må forvente, at Emil Lærke - som selvfølgelig får en rolle derinde - alt andet end lige skal spilles sammen med Oscar Bergendahl, siger GOG-træneren, som også nævner Lukas Jørgensen som mulig aftager i forsvaret.

- Der er nogle andre, der skal løse opgaven, men jeg synes stadig, vi har et hold, der kan score meget. Så jeg håber, at vi kan holde skruen i vandet, indtil Anders (Zachariassen red.) og Clausen begge to kommer tilbage.

Som skrevet så skal GOG også undvære den dobbelte verdensmester Anders Zachariassen, der i en ligakamp mod Ribe-Esbjerg i foråret rev det forreste korsbånd over i højre knæ.

Hvor mange måneders genoptræning, en så alvorlig knæskade kræver, kan variere en del, så GOG-træneren har mere forhåbninger end forventninger til at kunne gøre brug af den stærke stregspiller i første halvdel af den kommende sæson:

- Hvis alt flasker sig, så kan han måske blive klar til december, men vi vil være fuldstændig sikre med det knæ, siger Nicolej Krickau.

Ekspert: De bør finde en erstatning

Uden de to centrale søjler i defensiven vil det ikke undre Bent Nyegaard, hvis GOG lige nu spejder efter at kunne hente en kapabel erstatning:

- Direktør Kasper Jørgensen og Nicolej Krickau bør kigge sig om efter en afløser på en etårig kontrakt. For det bliver et hårdt efterår med kampe i både ligaen, pokalen og formentlig også Europa.

- Så spillerne bliver rigeligt belastet - især en afgørende profil som Mathias Gidsel, der nu er til OL, og derfor ikke reelt har nogen sommerpause, lyder analysen fra Bent Nyegaard.

GOG indleder sæsonen i slutningen af august med en pokalkamp ude mod TMS Ringsted, og få dage efter skal de til Slovenien til den første af to europæiske kvalifikationskampe mod Celje.