Tyfon tvang håndboldherrerne til at ændre planer

De danske håndboldherrer ankom tidligere end planlagt til OL-byen. Landstræner Nikolaj Jacobsen glæder sig dog på bagkant over ændringerne i planerne.

Der er mange udefrakommende faktorer at forholde sig til for de danske OL-atleter, når de i disse uger bevæger sig rundt i Tokyo og Japan.

Alligevel er det ikke coronarestriktioner eller lignende, der indtil videre har haft størst betydning for håndboldherrerne. Det er derimod et voldsomt vejrfænomen i form af en tyfon (tropisk hvirvelstorm, red.).

Nu har jeg ikke været til OL før, men for mig var det lidt held i uheld, vi kom herop en dag før

Landstræner Nikolaj Jacobsen

Danskerne skulle have haft en hel uges forberedelse på den japanske stillehavsø Okinawa Island, men træningsopholdet blev afbrudt før tid, da en tyfon truede i horisonten, og man på Okinawa havde svært ved at forudse udfaldet og mulige konsekvenser.

- Vi skulle have fløjet onsdag, men i og med der lå en tyfon ude over Okinawa, og man ikke kendte omstændighederne helt præcist, så valgte de at lukke lufthavnen tirsdag klokken 15. Så vi nåede lige at snige os ud kvart over 12, så vi kunne komme af sted, fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen på et pressemøde.

Samtidig tilføjer han, at der var en risiko for, Danmark først kunne være fløjet til Tokyo fredag, hvor de allerede indleder OL-turneringen lørdag mod de japanske værter.

- Held i uheld

De danske OL-forberedelser blev indledt 5. juli i Helsingør, hvor man boede sig frem til 14. juli. Her rejste håndboldherrerne til Okinawa Island i Japan, hvor de skulle have opholdt sig på en uges træningslejr.

Men de planer blev altså ændret en smule, da holdet blev tvunget til at rejse tidligere til Tokyo og indkvartere sig i OL-byen allerede tirsdag eftermiddag. Ifølge Nikolaj Jacobsen har det dog vist sig at være ganske givtigt.

- Nu har jeg ikke været til OL før, men for mig var det lidt held i uheld, vi kom herop en dag før. Der er meget, man lige skal have styr på og have vænnet sig til. Det kræver sit lige at få en dagligdag i OL-byen. Så jeg er faktisk glad for, vi kom en dag tidligere.

- Jeg skal også lige vænne mig til, der er mere larm og ikke så meget ro, når man bor syv mand i en lejlighed frem for at have sit eget værelse, hvor jeg kan forberede mig i ro og fred, siger landstræneren.

Venlige japanere har vist vej hver tiende meter

Når alt kommer til alt glæder Nikolaj Jacobsen sig over et "fint ophold" på Okinawa, som han beskriver det, selvom det blev afbrudt før tid.

- Vi var jo desværre ikke ret meget udenfor, men det var søde, rare og meget hjælpsomme japanere, der har vist vej hver tiende meter, vi er gået næsten. Så er vi lige blevet stoppet og talt, hvor mange vi var, om der var nogen, der var røget i svinget. Det var der så ikke, lyder det med et smil fra Nikolaj Jacobsen.

I japanske meningsmålinger har befolkningen ikke efterladt tvivl om, at der er stor modstand mod afviklingen af OL. Målmand Niklas Landin har dog indtil videre også kun fået samme opfattelse af japanerne som sin landstræner.

- Jeg ved ikke, hvad de har fået at vide her i Tokyo, men samtlige indbyggere vinker jo til busserne. Så jeg tror, at alle er rimelig bevidste om, der er OL, tilføjer Landin.

Danmark vandt onsdag en testkamp mod Frankrig, og lørdag indleder de altså OL mod Japan. Derefter venter Egypten, Bahrain, Portugal og Sverige i gruppespillet.