OL Tokyo 2020

- 47-30. Sig det lige en gang for dig selv. Vanvittigt

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til de danske spillere efter den store sejr over Japan ved OL.

47-30. Sig det lige en gang for dig selv. Vanvittigt.

Et uhyre koncentreret dansk landshold ydmygede de japanske værter i kampens første 30 minutter.

Mikkel Hansen & co. fulgte simpelthen måltavlens gang i de første 15 minutter. 15-5 viste tavlen med både mål og minutter. Forsvaret omkring Møllgaard og Saugstrup var bevægeligt og udfordrende, og det ikke bare knækkede japanerne, men gav også gode redningsmuligheder for Landin og ikke mindst det danske kontraspil.

Fungerede forsvaret fornemt, gav angrebsspillet ikke de forsvarende meget efter. De danske fødder talte et sprog, som den japanske defensiv ikke forstod. Tempo i både bold og mand og en afleveringskvalitet på højniveau var en alt for stor mundfuld for Sigurdssons tropper.

De sidste 30 minutter nåede ikke dette høje niveau. Til gengæld forstod alle danske spillere nødvendigheden af at fastholde det høje koncentrationsniveau, der bliver det helt store omdrejningspunkt for de kommende opgaver. Ikke mindst mandagens opgør mod Egypten.

Otte danske mål på ni i forsøg tomt mål siger også lidt om, hvilken kamp det var.

Karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand

  Knap 40 procent kunne verdens bedste målmand godt være bekendt. Han udnyttede sit gode og dynamiske forsvar til at spille stort. Afgørende redninger i 10-2-føring efter 10 minutter, der reelt afgjorde kampen. Har sagt det før, men gentager lige. Landins fremragende teknik gør, at de reddede bolde bliver inden for hans rækkevidde og dermed gør ham til den bedste igangsætter overhovedet. Stod hele 1. halvleg.

  5
 • Kevin Møller

  Målmand

  Ind fra starten af 2. halvleg. Aldrig den letteste opgave med så stor en føring, men den kommende Flensburg-keeper tog kampen op og var især på nærskuddene ond mod de japanske skytter. Ramte næsten de 40 procent. Scorede 2 på 3 forsøg i det tomme mål og var som Landin en fremragende igangsætter af det danske kontraspil.

  5
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  3/3 og som i kampen mod Sverige mr. 100 procent. Perioden som back skulle han lige vænne sig til. Kom for sent et par gange og var ikke så stålsat som vanligt i defensiven. Spilminutterne i de kommende kampe vil gøre Landin godt.

  4
 • Lasse Svan

  Fløjspiller

  Spillede hele 1. halvleg. Ikke så mange dikkedarer for veteranen fra Flensburg. Opgaven bestod i at finde det rette spændingsniveau, for Svan vidste, at med det, Hansen og Gidsel havde gang i i kampens indledning, var det bare et spørgsmål om tid, før bolden havnede på højrefløjen.

  4
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Fik hele 2. halvleg og udmærkede sig med 3/3. Ikke verdens sværeste kamp, men det har stor betydning, at Johan Hansen kommer med den koncentration, jeg så i dag. Det var ikke den letteste entré efter den 1. halvlegs opvisning, hans kammerater havde leveret.

  4
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Spillede knap 50 minutter og hvilke! Omdrejningspunktet med makker Møllgaard defensivt fandt han det meste af tiden skiftende offensive positioner, der ikke behagede japanerne. Forrygende afslutningssikker bortset fra en enkelt. Og det var vel at mærke ikke de letteste af slagsen. Lynopfatter det meste, og det giver den kommende Magdeburg-spiller endnu flere strenge at spille på.

  5
 • Henrik Toft Hansen

  Stregspiller

  Sammenlagt godt 20 minutter til PSG-spilleren. Godt 10 minutter sammen med Henrik Møllgaard i 1. halvleg og som bagerste mand de sidste 10 minutter med Saugstrup fremme. Scorede i tomt mål og brændte en enkelt fra stregen.  Som Saugstrup er Toft lynhurtig på midten efter scoring.  

  3
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  Aalborg-duoen var tilbage på vanligt topniveau efter træningskampen mod Sverige. Dejligt forudseende mod de rappe fødder, der før har voldt Møllgaard problemer. Fik fri de sidste 10 minutter, og på en dag, hvor det gode forsvarsspil gav masser af kontramuligheder, tog også Møllgaard sig en enkelt gang for sig af de frie muligheder. Selvfølgelig med en scoring til følge. Virkede veloplagt og frisk.

  5
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Fik de sidste 20 minutter, og det var tydeligt, at det var en svær start. Mistimede et par afleveringer, inden Mensah fik vist sin gode teknik med et perfekt vip til Johan Hansen. Halv fridag til Flensburg-spilleren.

  3
 • Morten Olsen

  Bagspiller

  Ikke på banen.

  UB
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Startede med brask og bram og scorede landsholdets to første mål. Uhyre veloplagt og fungerede fantastisk i sammenspillet med især Gidsel. Strøede om sig med assists og havde stort set ikke nødig at dyrke sit langskud. En lille forsvarsblunder fik ingen indflydelse på noget som helst.

  5
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  Forrygende 1. halvleg. Især i samspillet med Mikkel Hansen, hvor positionerne blev skiftet til den helt store – forhåbentlige – OL-medalje. Kontraspil på højniveau og gennembrudsstærk som bare pokker. Faldt lidt fra i 2. halvleg, hvor det også blev til teknisk fejl og et par dårlige beslutninger. Kniber også med ydersideforsvar med mellemrum.

  5
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  Fin landskamp. Pålidelig forsvarsmæssigt, selvom jeg stadig synes, at det for ofte kniber på Anderssons yderside. Venstre back i 1. halvleg og højre i 2. halvleg. Farlig i kontraspillet, hvor både hastighed og skud kan virke skræmmende. Jeg foretrækker dog lidt mindre hastighed, når først overtallet op ad banen er en realitet. 4/6 og endda et enkelt af dem fra venstre fløj. Sjuskede med en enkelt friløber.

  4
 • Jakob Holm

  Bagspiller / Kampens spiller

  Startede med at være bindeled i Mikkel Hansen og Mathias Gidsels startshow, hvor d´herrer excellerede i mål og assists en masse. Holm sjuskede sågar med både en friløber og et par nærskud, men fra 2. halvlegs start var det for alvor HOLM-TID.

  Det ene vidunderlige retningsskift afløste det andet, og i perioder gjorde Füchse-spilleren lige nøjagtig, hvad der passede ham. Og så kan jeg bare godt lide, at Holm ikke bliver mindre driftssikker i takt med, at han får flere og flere klø.

  5
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Fremragende indstillet landshold, landstræneren sendte på banen. Kørte med meget få udskiftninger. Han kan iagttage, at alt det, der er blevet snakket om på taktikmødet, rent faktisk udfoldede sig på banen.

  Jacobsen har nydt at se sine spillere fastholde koncentrationen på trods af de voldsomme føringer, der blev dagens orden i denne OL-åbningskamp. Når landsholdet spiller så klinisk og afklaret, som holdet gjorde i det allermeste af kampen, fik landstræneren det, han kom efter. Et landshold, der brugte lige nøjagtig de ressourcer, der var brug for mod et hold af Japans kvalitet.

  5