OL Tokyo 2020

Danmark går målamok og får perfekt start på OL

De forsvarende OL-mestre fra Danmark havde ingen problemer med at slå de japanske værter. Faktisk var der til tider dømt legestue.

Danmark 47 - 30 Japan

  • Topscorer: Jacob Holm og Magnus Saugstrup, 9 mål
  • Danmark fik en drømmestart og var foran 5-0 og 9-1
  • Danskernes næste kamp er mod Egypten mandag kl. 7.15
  • Danmark senest scoret så mange mål, da de vandt 47-12 over Australien ved VM i 2011

Det betyder resultatet

Danmarks håndboldherrer har fået en perfekt start på OL, hvor de beviste, hvorfor de er favoritter til at genvinde OL. På grund af den store sejr fører de gruppen, der består af Sverige, Egypten, Bahrain, Portugal og Japan. De fire bedste hold går videre.

Lyn-analyse

Danmark forrygende fra start efter kæmpesejr over de japanske værter, som måtte lide den tort at udgøre statisternes roller, da de danske spillere gav opvisning i, hvad hurtige og retningsskifteparate fødder betyder for håndboldspillet anno 2021.

Var første halvleg sublim, var det en umulighed at nå dette niveau i de sidste 30 minutter. Det til trods lykkedes det Jacobsens yndlinge at imponere også i de sidste 30 minutter. Bedre indgang til de kommende udfordringer kunne Holm & co. ikke få.

Referat

Af Ritzau

Nikolaj Jacobsens tropper ydmygede værtsnationen, Japan, med de voldsomme cifre 47-30 efter 25-14 ved pausen.

Det danske hold stillede op som tårnhøj favorit og eliminerede enhver tvivl om udfaldet allerede i kampens første ti minutter.

De danske stjerner virkede fokuserede fra kampens start, og det var ikke til at se, at spillerne kom med en lang sæson i benene, men den japanske modstand var også til at overse i begyndelsen.

Mikkel Hansen slog an med de første to kasser, og efter fem minutter lyste måltavlen 5-0, og så havde den japanske målmand endda haft to store redninger.

Siden begyndte japanerne trods alt at score, men danskerne scorede efter behag og øgede stødt føringen. Den voksede til hele 19-6, da Henrik Møllgaard scorede et af sine sjældne kontramål.

Derpå fulgte fem minutter, som Japan vandt 6-3 til reducering til 12-22, og Nikolaj Jacobsen kaldte til timeout for at genvinde momentum. Med sit femte mål i kampen medvirkede Mathias Gidsel derpå til pauseføringen på 11 mål.

Kevin Møller erstattede Niklas Landin i målet fra anden halvlegs start, og et par redninger fra Møller hjalp Danmark til at veksle 26-16 til 29-16. Møller skulle senere også komme på måltavlen ved at score i et tomt mål.

Dansk cruisekontrol

Danmark cruisede storsejren hjem i anden halvleg uden at bruge for mange kræfter, og spilletiden blev spredt godt ud. Blandt andet Mikkel Hansen fik lov at hvile efter pausen, da han havde scoret seks mål.

Stregspilleren Magnus Saugstrup samt backerne Jacob Holm og Mathias Gidsel stod stærkt i billedet. De scorede henholdsvis otte, ni og seks gange.

Alle danske markspillere kom i øvrigt på tavlen undtagen Morten Olsen, der blev sparet, da han er ved at komme sig efter en skade.

Tidligere lørdag sled Sverige sig til en sejr på 32-31 over Bahrain i samme gruppe, mens Egypten efter en lige første halvleg slog Portugal med 37-31. Netop Egypten venter i Danmarks næste kamp på mandag.