OL Tokyo 2020

Danmark skrev OL-historie mod Japan

Aldrig før er der blevet scoret så mange mål i en herrehåndboldkamp ved et OL, som da de danske håndboldherrer udspillede Japan i Tokyo.

Rekorder bliver der slået rigeligt af ved et OL. Og legene i Tokyo har allerede på de første dage dannet ramme om nye historiske højdepunkter.

Blandt andet i håndboldhallen, hvor Danmarks forsvarende olympiske mestre lørdag fik en lovende indledning på titelforsvaret med en 17-målssejr over Japan.

47-30 lød cifrene ved slutfløjt. Og den måltotal er rekord ifølge Danmarks - hvis ikke også klodens - bedst opdaterede person udi håndbold, Rasmus Boysen.

  • 77 mål: Danmark 47-30 Japan (2021 i Tokyo).
  • 71 mål: Spanien 36-35 Brasilien (2008 Beijing).
  • 69 mål: Spanien 41-28 Slovenien (2004 i Athen).

TV 2 SPORT har eftertjekket, og ganske rigtigt er der aldrig før scoret så mange mål i herrehåndboldkamp ved et OL som i Danmarks aktuelle åbningssejr.

Storsejren over OL-værterne blev sikret af en sublim dansk start på kampen, hvor scoringerne fra Nikolaj Jacobsens mandskab stort set fulgte kampuret.

- 15 mål på de første 15 minutter. Meget imponerende af et helt vildt koncentreret dansk landshold, lød analysen undervejs fra håndboldekspert Bent Nyegaard.

Siden tabte Danmarks målfrekvens en smule fart, så det "kun" blev til 25 scoringer i første halvleg og 22 på den anden side af pausen. Særligt begyndelsen på kampen begejstrede danskerne efter kampen.

- Det gør bare tingene lidt nemmere, at vi starter så godt ud, fordi det giver en ro til resten af kampen, siger Mathias Gidsel til DR.

De i alt 47 danske mål var nu nok til endnu en OL-rekord. For aldrig før har et herrelandshold scoret så mange mål i en kamp ved de olympiske leger, skriver Rasmus Boysen på Twitter.

Forinden var det de senere olympiske finalister fra Frankrig (i 2012) og Sverige (2000), der delte rekorden med 44 mål mod henholdsvis Storbritannien og Australien - begge besejrede nationer var i øvrigt værter ved det pågældende OL. Akkurat som Japan er i år, hvor landets håndboldherrer jo blev slået af Danmarks håndboldherrer.

Optimal dansk start

De 47 aktuelle danske mål var dog et stykke fra verdensrekorden. For ved en stor herreslutrunde er scoringsloftet i skrivende stund de 55 mål, som Island lavede mod Australien ved VM i 2003.

To år efter nåede Danmarks daværende landshold op på 52 mål mod Canada ved VM.

Ved samme slutrunde scorede Danmark 47 mål mod Angola - samme antal nåede håndboldherrerne op på i Malmö seks år siden i en 47-12-sejr over Australien.

Men nu gælder det altså OL i Tokyo, der begyndte helt efter bogen. Det mener Mikkel Hansen i hvert fald:

- Vi kunne ikke have bedt om en bedre start. Alle kom stort set på måltavlen og fik nogle minutter.

- Nu er vi i gang, og så venter der en rigtig spændende kamp mod et hold, der spiller rigtig god håndbold, siger Paris-spilleren til DR med hentydning til Egypten, som Danmark senest ved VM havde et historisk hæsblæsende møde med.

En kamp I lige kan få højdepunkterne fra herunder:

En fuldstændig vanvittig kamp fik en lykkelig afslutning med en semifinaleplads til Danmark. Video: TV 2 SPORT