OL Tokyo 2020

Restriktioner gør det nemmere at holde fokus, siger Svan

Lasse Svan tror på, at restriktionerne under OL kan blive en fordel for de danske håndboldherrer.

OL er en unik begivenhed.

Det er nogle af de fineste medaljer, der konkurreres om, og samtidig er det også en sjælden mulighed for mange atleter til at se hinanden konkurrere.

Sådan er det dog bare ikke i år.

På grund af restriktioner er det ikke muligt for atleter at overvære andre konkurrencer ved OL i Tokyo. Det kan dog vise sig at komme håndboldherrerne til gode, mener Lasse Svan.

- Det er måske også lidt held i uheld, i forhold til at vi har så mange nye med. For vi var også en del nye med i 2012 (OL i London, red.), og der kan jeg da selv huske, at vi selvfølgelig var fokuserede, når vi skulle spille kampe. Men på hviledagene gik der også lidt sport i at finde ud af, hvor vi kunne komme hen og opleve noget, siger han.

Sådan bliver det ikke i de kommende to ugers tid, som OL varer. For udover at passe deres træning og spille deres kampe bliver det ikke til mange andre fornøjeligheder ved OL.

- For de nye, der er med, er det selvfølgelig ærgerligt, at de ikke kan få lov til at komme ud og opleve stemningen de andre steder. Men på den anden side er der også bare mulighed for at have fokus på det, vi rent faktisk er her for, og det er at vinde medaljer, siger Lasse Svan.

Jeg synes ikke, at det er sådan en spøgelsesby, som jeg måske havde forventet

Niklas Landin

Landstræner ville gerne have set andre atleter

Landstræner Nikolaj Jacobsen ærgrer sig over, at det ikke er muligt at opleve OL i Tokyo uden restriktioner.

- Hvad er OL? Er det for tv-stationerne? Det synes jeg ikke. Det er mere det der sammenhold, hvor man kan mødes med nogle af verdens bedste atleter en gang hvert fjerde år.

- Jeg ville gerne have været ude og se andre dygtige danske atleter, som jeg ikke har mulighed for normalt ellers, siger han.

I stedet må håndboldherrerne nøjes med at opholde sig i den olympiske by, når der ikke skal spilles håndbold.

Niklas Landin, der har været til OL før, glæder sig over, at den olympiske by er en af de bedre af slagsen.

- Folk kommer ud. Der er lidt liv på gaden, og så er det ikke så spredt, som jeg synes, at nogle af de andre OL-byer har været. Madhallen er også midt i byen, så jeg synes ikke, at det er sådan en spøgelsesby, som jeg måske havde forventet, siger han.

De danske håndboldherrer skal første gang i aktion lørdag, hvor værtsnationen Japan venter. Danmark møder op som forsvarende olympiske mestre.