OL Tokyo 2020

Sverige afværger fiasko – redder straffe i sidste sekund

Bahrain førte i det meste af anden halvleg, men Sverige vandt 32-31 efter et stort drama ved OL.

Sveriges håndboldherrer lagde som ventet ud med en sejr over upåagtede Bahrain ved OL i håndbold.

Men det blev absolut ikke så let og ligetil for svenskerne som spået før kampen.

Sverige vandt således 32-31 efter en meget dramatisk afslutning, hvor den svenske keeper Andreas Palicka til allersidst reddede et straffekast og sikrede favoritsejren.

Bahrain førte kampen i det meste af anden halvleg – ikke mindst takket være fremragende keeperarbejde af Mohamed Abdulhusain, der strålede med mange vigtige redninger.

Omvendt fik de to svenske keepere ikke fat i meget, før Palicka til sidst alligevel reddede VM-finalisten.

Sverige startede opgøret glimrende og førte flere gange med fem mål i første halvleg, men frem mod pausen skiftede momentum.

Bahrain var foran i anden halvleg

Bahrain gik fra 12-15 til pauseføringen 18-16 på kort tid, og det gav svenskerne noget at tænke over i omklædningsrummet.

Den svenske defensiv var dog også i anden halvleg temmelig usikker, og spillet var fejlfyldt. Omvendt kløede Bahrain på med stor iver, efterhånden som sensationen lurede.

Men i opgørets sidste minutter viste Sverige den største skarphed i begge ender, og Bahrain må nøjes med at have været tæt på sensationen.

I samme gruppe spiller Danmark senere lørdag mod værtsnationen, Japan, mens Portugal møder Egypten. De fire bedste hold fra seksmandsgruppen går videre til kvartfinalerne.