Håndbold

Casper U. har fundet ny klub

Casper U. Mortensen er tilbage i Tyskland hos Hamburg, hvor hans udlandskarriere startede for seks år siden. Han håber på landsholdscomeback.

Et halvt år.

Det var, hvad håndboldspilleren Casper U. Mortensen nåede at få i Hamburg. I første omgang.

Det er et helt andet projekt nu

Casper U Mortensen

For nu venter en ny tilværelse i den tyske traditionsklub for venstrefløjen, der skifter til HSV Hamburg.

- Jeg var træt af, at det kun blev til seks måneder dengang. Nu glæder jeg mig til det her nye projekt.

- Der er rigtig meget kærlighed i det for mig. Jeg kender klubben og en del af de ansatte. Og jeg kan huske den støtte, vi fik fra fansene og de ansatte i klubben, siger Casper U. Mortensen, der denne sommer ikke fik forlænget sin aftale hos FC Bacelona, til TV 2 SPORT.

Den 31-årige fløjspiller har skrevet en treårig kontrakt med Hamburg, der i sidste sæson sikrede sig oprykning til Bundesligaen.

På vej tilbage efter økonomiske problemer

For historien med at vende tilbage gælder ikke kun Casper U. Mortensen, men også HSV Hamburg i det hele taget.

Går vi næsten seks år tilbage kæmpede klubben med store økonomiske problemer, der til sidst blev for store. Og den 15. januar 2016 blev HSV Hamburg begæret konkurs og tvangsnedrykket til den tredjebedste række i Tyskland.

De efterfølgende fem sæsoner har været i 3. - og 2. Bundesligaen for den nordtyske klub, der tilbage i 2013 gik til tops i Europa som Champions League-vindere. Et årti efter, at Hamburg gik til tops i Tyskland og tog mesterskabet, er klubben tilbage i Bundesligaen.

- Det er blevet bygget op fra bunden af igen og tager det lidt step by step. Næste sæson handler mest bare om at overleve og få etableret sig i Bundesligaen, siger Casper U. Mortensen.

Er du ikke nervøs for, at det igen også kommer til at handle om at overleve økonomisk?

- Nej, det er jeg slet ikke. Klubben er bygget op på en helt anden måde med nogle helt andre mennesker. Fundamentet er ikke bare en rigmand, men mange mindre forskellige sponsorer. Så jeg er ret fortrøstningsfuld for, at det hele ikke bare braser sammen, siger Casper U. Mortensen.

"Skal ikke altid være nemt"

Mens Hamburg har kæmpet mere med det efter konkursen, så blev karrieren for Casper U. katapulteret fra februar 2016 og de næste år frem.

For efter HSV-konkursen og den samtidige EM-slutrunde fortsatte Casper U. Mortensen hos Hannover-Burgdorff, hvor han hurtigt fik succes nok til en kontraktforlængelse. I 2017/2018-sæsonen blev han tysk ligatopscorer - noget, der tiltrak opmærksomhed fra mægtige FC Barcelona.

Den catalanske storklub købte Casper U. Mortensen fri, men nåede kun at have glæde af danskeren i halvdelen af den sæson, han blev hædret som Europas bedste i.

For forskellige knæskader har holdt fløjspilleren ude af størstedelen af de i alt tre sæsoner, han fik i FC Barcelona. En tid, der trods alt sluttede med succes i form af et Champions League-trofæ.

Jeg er kun 31, så jeg føler ikke, at jeg færdig

Casper U. Mortensen om landsholdet

Det var i sidste ende, hvad Casper U. Mortensen drømte om, da han for tre år siden skiftede til Spanien fra Bundesliga. Nu er han så retur i ligaen, han kalder verdens bedste og sjoveste at spille i.

- Uanset, hvor man skifter hen til fra Barca, så vil alle tænke, at det er et skridt ned, fordi Barca bare er den største klub i verden, siger fløjspilleren, der ser frem til udfordringen hos Hamburgs nyoprykkede hold

- Jeg synes, det er vildt spændende at træde ind i det her nye projekt, hvor jeg for en gang skyld er en af de rutinerede på holdet. Det bliver sjovt at prøve. Jeg er sikker på, at alt ikke bliver fryd og gammen. Men jeg kan godt lide, at der er udfordringer, og at det ikke altid skal være nemt.

Håber stadig på landsholdet

Da han selv kom til Hamburg i 2015 og for første gang skulle spille i udlandet, var en rutineret dansk fløj god til at hjælpe om Casper U. Mortensen.

Det var Hans Lindberg, der allerede havde været otte år i Tyskland hos Hamburg, og derfor kunne hjælpe landsmanden med både 'das Deutsch' og dansk hygge. Den tjeneste vil Casper U. Mortensen nu give videre til en ny dansk højrefløj i Hamburg.

- Jeg kender ikke Frederik (Bo Andersen red.), men det glæder jeg mig meget til at komme til. Det er altid rart at have en dansk holdkammerat, man kan tage sig lidt af, så det bliver sjovt at kunne hjælpe Frederik med lidt tyske gloser, siger Casper U. Mortensen om sin 22-årige kommende klubkammerat.

128 kampe og 333 mål for det danske landshold har københavneren på karriere-CV'et. Indtil videre.

For Casper U. Mortensen, der har vundet OL-guld i '16 og VM-guld i '19, har stadig ambitioner om at spille for Danmark:

- Min seneste landskamp var VM-finalen mod Norge i 2019. Men jeg håber ikke, det er den sidste.

- Jeg er kun 31, så jeg føler ikke, at jeg færdig. Nikolaj udtager holdet, og jeg kan ikke gøre andet end at banke mange bolde i mål i Bundesligaen og spille så godt som muligt. Så må vi se, hvad der sker, siger Casper U. Mortensen.