OL Tokyo 2020

Danmark spiller klokken 9 - og det bliver en udfordring for Gidsel

Døgnrytmen skal ændres i væsentlig grad, når de danske håndboldherrer i næste gruppekamp skal spille allerede klokken 9 om morgenen.

Er du B-menneske som Mathias Gidsel, så er Danmarks næste kamptidspunkt ved OL yderst kritisk.

Når der onsdag bliver fløjtet op til håndboldherrernes tredje gruppekamp mod Bahrain klokken 9, så ville Gidsel normalt stadig ligge med hovedet på puden.

- I hverdagen står jeg ikke op før klokken 9, så det bliver en rigtig sjov udfordring at spille håndbold der.

- Jeg havde snakket om bare at stå op og gå ud i bussen, men de andre mener, at vi skal op lidt før. Det skal nok blive godt. Mon ikke vi er trætte, når vi står op, men når vi først kommer derind, så skal vi nok være klar, siger Mathias Gidsel.

Han kan dog trøste sig med, at han har en del holdkammerater, der tilsyneladende er væsentlig tættere på at være A-menneske, end han selv er.

Andre folk kom hjem fra byen, mens vi skulle ud og spille kamp

Mikkel Hansen om sidste gang han spillede klokken 9

Flere af de danske håndboldstjerner er nemlig også familiefædre, og så giver det ofte sig selv, at vækkeuret ringer tidligt, eller børnene agerer vækkeur. Så er der bare lige den væsentlige tilføjelse, at der også skal spilles håndbold klokken 9.

- Jeg er ikke uvant med at stå tidligt op, men det er lang tid siden, at jeg har spillet en håndboldkamp klokken 9. Det har nok været til et påskestævne som ungdomsspiller. Så det bliver jo en anderledes opgave. Men det må vi tage, som det er. Vi står det tidligere op og sørger for at få krop og hovedet i gang, siger Henrik Møllgaard og tilføjer:

- Det starter allerede med at få spist på de rigtige tidspunkter tirsdag og sørge for at komme ordentlig tid i seng. For det er svært at indstille sig på at skulle to-tre timer tidligere i seng. Vi skal ind og levere. Der er ikke nogen undskyldninger, selvom det er svært at stå op klokken 5 om morgenen. Vi skal være klar, når der bliver fløjtet op klokken 9, og det skal vi også nok nå.

Vender det til noget positivt

Indtil videre har landsholdet spillet klokken 21.30 og 14.30 japansk tid, ligesom de efter morgenkampen mod Bahrain skal tilbage og spille aftenkampe.

Danskerne kan dog glæde sig over, de kommer ind til kampen med to sejre ud af to mulige i bagagen, så derfor tager de også en morgentjans med oprejst pande. Her er, hvad tre af profilerne omkring landsholdet siger.

  • Mikkel Hansen: Man skal vel op halv 5 eller 5. Det kommer an på hvordan og hvorledes. For mit eget vedkommende tror jeg, at det bliver ved en 5-tiden. Det bliver interessant. Det er lang tid siden, at jeg har prøvet det. Sidste gang var vel i 2008 i en placeringskamp ved OL mod Sydkorea. Andre folk kom hjem fra byen, mens vi skulle ud og spille kamp.
  • Niklas Landin: - Vi må ind og vise, at vi også godt kan spille håndbold klokken 9 om morgenen. De andre skal også stå tidligt op, satser jeg på, så det bliver en udfordring. Jeg er egentlig fint tilfreds med, at vi får Bahrain i den tidlige kamp.
  • Nikolaj Jacobsen: - Vi skal vel op ved en halv 6-tiden. Vi har snakket om, at man kan tage det op som noget negativt, at man skal spille klokken 9 om morgenen og sige til sig selv, at man er træt, for så er du faktisk træt, når du går på banen. I stedet kan du også bruge det positivt og sige, at vi vil også være de bedste til OL til at spille klokken 9 om morgenen.

Håndboldherrerne fører lige nu Gruppe B, hvor Sverige også har fire point.

Lige efter kommer Egypten og Portugal med to point, mens onsdagens modstander Bahrain og Japan har nul point efter to kampe.