Håndbold

Spansk liga er 'meget værre' end den danske, siger Aalborgs nye stjerne

I Aalborg Håndbold glæder de sig over ankomsten af den islandske stjernespiller Aron Pálmarsson.

Første arbejdsdag er altid noget specielt.

Det var det også for islandske Aron Pálmarsson, da han mandag eftermiddag havde sin første træning med Aalborg Håndbold. De seneste 12 år har han haft sin daglige gang i storklubberne Kiel, Veszprem og FC Barcelona.

Den spanske liga er meget værre i forhold til den danske

Aron Pálmarsson

Det er formentlig de færreste, der vil nævne Aalborg Håndbold som den næste oplagte destination efter de tre mastodonter, men for den islandske superstjerne gav det på alle måder mening.

- Aalborg blev nummer to i Champions League sidste år, så jeg vil ikke sige, det er et skridt ned. Barcelona er selvfølgelig en større klub. Det vil alle sige. Men jeg er her, fordi de vil være en top-4-klub i Europa.

- Det er et skridt op i forhold til ligaen. Den spanske liga er meget værre i forhold til den danske. Holdet var i Final 4, så selvfølgelig er det ikke et skridt ned, siger Aron Pálmarsson til TV 2 SPORT.

Ligaen i Spanien har været stærkt domineret af FC Barcelona, der i de seneste fire sæsoner kun har tabt én kamp. I Danmark er der noget mere kamp om mesterskabet, selvom Aalborg Håndbold har vundet de seneste tre år.

Pálmarsson skal hjælpe Aalborg til at tage næste skridt

Islændingen er en del af et storsatsende projekt i Aalborg Håndbold. Nordjyderne vil i løbet af det kommende år få tilført flere stjernespillere - heriblandt danske Mikkel Hansen og Kristian Bjørnsen. Satsningen er med en ambition om at etablere sig som en af de bedste klubber i Europa.

- Det er nyt for mig at komme til en klub, der vil opbygge et projekt. Jeg har primært været i klubber, der har befundet sig på det øverste niveau i mange år. Men det var en ny udfordring, og det var lige, hvad jeg havde brug for, siger Pálmarsson.

De oplevelser, som Pálmarsson har haft på topplan de seneste mange år, kan blive afgørende, vurderer Aalborgs islandske assistenttræner, Arnor Atlason.

- Han har den erfaring, der skal til at hjælpe os til næste skridt, han plejer at vinde mesterskaberne i de hjemlige ligaer, og så er han nok den mand, der oftest kommer til Köln i Final 4. Det må han meget gerne fortsætte med her, og det er det, vi forventer af ham.

Også på spillersiden er ankomst af 31-årige Pálmarsson noget, de glæder sig over.

- Nu har jeg set ham spille i rigtig mange år, og han har været en af de dem, man har set op til. Han er jo en sindssygt dygtig håndboldspiller, og at møde ham i dag og se ham har været superfedt, siger Nikolaj Læsø.

"De viste i sidste sæson, de kan gøre det"

Aalborg Håndbold vandt i den forgangne sæson det danske mesterskab, mens de var i finalen i pokalturneringen og i Champions League.

I sidstnævnte finale måtte de se sig slået af netop Aron Pálmarsson og FC Barcelona. Men nu er islændingen Aalborg-spiller, og selvom det bliver svært for nordjyderne at overgå resultaterne fra sidste sæson, er der en tro på, det kan lade sig gøre.

- De viste sidste sæson, at de kan gøre det. Nu har klubben købt nogle nye spillere, og de ønsker at blive på det her niveau. Når du kommer til Final 4, vil du ikke være der som tilskuer, du vil vinde det. Selvfølgelig vil jeg forsøge at hjælpe dem til det bedst mulige niveau, siger islændingen.

Aron Pálmarsson har siden 2010 vundet fem tyske mesterskaber, to ungarske og fire spanske ligatitler. Champions League har han vundet en enkelt gang.