OL Tokyo 2020

Danmark buldrer videre ved OL

Efter en svag første halvleg spillede Danmark sig op og slog Bahrain med ti mål i OL's gruppespil.

Danmark 31-21 Bahrain

  • Topscorere: Johan Hansen, 6 mål - Mikkel Hansen, 5 mål
  • Pausestilling: 12-7 til Danmark
  • Danskernes næste kamp spilles fredag, hvor de møder Portugal.

Det betyder resultatet

Tre sejre ud af tre mulige. De danske håndboldherrer topper fortsat Gruppe B, inden de resterende nationer skal i aktion senere i dag. Kun Sverige kan dog med en sejr spille sig op på siden af Danmark.

Lyn-analyse

Talkombinationer helt afgørende, da Danmark knuste Bahrain med 10. 5:1-forsvar med Magnus Landin fremme og 7:6-angreb med Morten Olsen og Mikkel Hansen i absolut storform.

De få huller i den danske defensiv og dermed skabte chancer til Bahrain håndterede Kevin Møller efter forgodtbefindende og endte med en redningsprocent lige omkring de 34 procent. Imponerende.

Sådan forløb kampen /ritzau

Det danske håndboldlandshold vandt også sin tredje kamp ved OL i Tokyo. Den tidlige gruppekamp mod Bahrain blev vundet med 31-21, og Nikolaj Jacobsens tropper fastholder kursen mod gruppens endelige førsteplads.

Med kampstart klokken 9 lokal tid stod spillerne op mellem klokken 5 og 6, men selv om de var stået tidligt op, skulle spillerne lige i gang, inden de var i stand til at hive en stor pligtsejr hjem. En skidt første halvleg blev afløst af god anden.

Bahrain kom til kampen med to etmålsnederlag fra møderne med Sverige og Portugal, men mod Danmark formåede det undertippede mandskab blot at holde sig inde i opgøret i knap en halv time.

Hurtig dansk føring

Nikolaj Jacobsen valgte at sende flere af de vanlige reserver i kamp fra begyndelsen, og det gav hurtigt en føring på 5-1.

Men snart skulle danskerne løbe ind i store angrebsproblemer. På et lille kvarter lykkedes det blot at sende to bolde i kassen, og det eneste positive i den periode var, at Bahrain også havde store scoringskvaler.

Henrik Toft Hansen og Magnus Saugstrup tog således godt fra i forsvaret foran Kevin Møller, der fik hele kampen i målet, mens Niklas Landin fik et hvil på bænken.

I den scoringsfattige periode var afstanden længe blot to mål, men et par nemme træffere i det tomme mål fra Johan Hansen, der blev dansk topscorer med seks mål, i slutfasen hjalp danskerne til den komfortable pauseføring på 12-7.

Morten Olsen i aktion

Efter pausen var der debut i turneringen til Morten Olsen, der har plejet en skade, og han var med til at løfte det danske angrebsspil betragteligt i anden halvleg.

Føringen voksede i et pænt tempo og peakede ved 28-15, men derfra fik Bahrain pyntet en smule på facit.

Der blev dryppet malurt i den danske sejr, da Lasse Andersson allerede efter 12 minutter vrikkede om på anklen. Han måtte hjælpes fra banen, med noget der lignede en mulig ankelskade. Tiden må vise, hvor slemt det står til.

Holdets næste opgave er fredag, når Portugal venter.