OL Tokyo 2020

Landins fravær betød intet – perfekt dansk OL-morgen

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til Danmarks spillere efter sejren på 31-21 over Bahrain, hvor en skade bekymrer eksperten.

Historier har det med at gentage sig.

Således også for det Kevin Møller & co. i fortællingen om opgøret mod Bahrain. Mod Egypten skulle landsholdet bruge de første 30 minutter til for alvor at få læst modstanderen, og det samme billede tegnede sig mod Bahrain. Pauseføringen på 12-7 var såmænd komfortabel nok, men den skærmede for en til tider sløset dansk forestilling, hvor tekniske fejl og brændte chancer hørte til dagens uorden.

Pausens Jacobsen-opsang hjalp. Kolossalt koncentreret første godt 20 minutter af anden halvleg fik måltallene til at ændre sig drastisk. 28-16 efter 53 minutter fortalte historien om et dynamisk 5:1-forsvar med Magnus Landin, Henrik Toft, Mads Mensah og Magnus Saugstrup i hovedrollerne, og et syv-modseks-spil, hvor tilbagevendte Morten Olsen og Mikkel Hansen fik alt til at se så legende let ud.

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde dømt sparetid. Niklas Landin, Henrik Møllgaard kom slet ikke på banen, og Lasse Svan observerede hændelserne fra tilskuerpladserne.

Den perfekte tidlige kamp, hvis ikke det havde været for Lasse Anderssons ankelskade.

Karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand

  Ikke på banen

  UB
 • Kevin Møller

  Målmand / Kampens spiller

  Fremragende kamp. Viste igen, at Danmark råder over to meget dygtige ankermænd. Redningsprocenten var over 40 procent i perioden, hvor Møller og co. satte tingene på plads. Lidt sløset forsvarsspil og målbytning til sidst skal ikke skærme for den kommende Flensburg-spillers meget høje niveau.

  Nærskuddene igen en paradedisciplin, ligesom 2 af 3 reddede straffekast giver selvtillid. Kronede en stor morgen med et formidabelt udkast over 35 meter til Magnus Landin.

  6
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Stor forsvarskamp. Fik værdifuld erfaring som fremskudt i 5:1-forsvaret. Hang rigtig godt sammen Henrik Toft, Saugstrup og Mensah. God fornemmelse for opbakninger og fik taget masser af tempo ud af Bahrain-angrebet. Stjal et par bolde. En enkelt misser på stolpen og en uvant teknisk fejl ved indspil til Saugstrup trækker lidt ned.

  4
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  OL-debut. God start med scoring fra fløj og energisk og godt forsvarsspil. Faldt mod slutningen af første halvleg med brændt afslutning og et for satset forsøg på bolderobring.

  3
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Fremragende kamp. De fleste havde problemer med Bahrains målmand Mohamed Ali. Ikke Johan Hansen. Fire fløjafslutninger til perfektion. 2 x tomt mål og så en forrygende vip-assist til fløjkollega Magnus Landin. Da også forsvarsdelen for det allermeste havde kvalitet, rammer Hannover-spilleren topkarakteren.

  6
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Karakteren havde været én højere, hvis det ikke havde været for en dum afslutning, hvor Saugstrup blev tørret tre på hinanden følgende gange. Fik nu heller ikke den store hjælp fra Mikkel Hansen.

  Langt vigtigere var det gode samarbejde med Henrik Toft, hvor de fuldstændig fik taget farten af Bahrain-spillerne, ligesom Aalborg-spilleren fungerede rigtig godt på venstrebackpositionen i 5:1-systemet. Saugstrups ene afbrænder burde have resulteret i et straffekast.

  4
 • Henrik Toft Hansen

  Stregspiller

  Afløste Møllgaard i midt-sektionen. Stor bevægelsesradius, hvor han virkelig fik taget både fart af modstanderen, samtidig med at han fik skabt en masse sammenhængskraft og energi blandt sine kammerater. Læste det meste så godt, at han fik ’stjålet’ bolde undervejs. Nød igen godt af samspillet med Mikkel Hansen.

  5
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  ikke på banen.

  UB
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  I en for mange ubeslutsom første halvleg var det Mensah, der brød rytme og kom med de energiudladninger, der løste stilstandsperioderne. Enorm kapacitet også defensivt, selv om han med mellemrum endte i nogle mærkelige situationer. Kolossal betydning, da han evner det meste. Måske lige bortset fra målmandsspillet.

  5
 • Morten Olsen

  Bagspiller

  Knap 10 minutters spilletid og sikke en entré. Olsen var syleskarp fra start, og syv-mod-seks-spillet fik ekstra dimensioner med GOG-spillerens kompetencer, der også gør sig i både stående hug og brud fra sin position midt på banen. En lækker vip-kombination med Olsen som igangsætter fik smilet frem. Også Mikkel Hansen nød godt af den mulige hurtige boldomgang.

  UB
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Hvor han var tøvende og ubeslutsom i kampens første 30 minutter, ændrede billedet sig totalt i de sidste 30 minutter. Her var han helt suveræn og strøede om sig med frispilninger til især klubkammerat Toft. Tydeligt, at han også trives med en hurtigt tænkende Morten Olsen ved sin side.

  Jeg er sikker på, at landstræneren har fokus på det, men Hansens ageren som venstre fløj i forsvaret er bare ikke godt nok. Mere energi og brug af sit suveræne håndboldhoved er ønsket!

  4
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  Startede som lyn og torden. Scoring, assist, tilkæmpet straffekast og ligeledes udvisning af Bahrain-spiller. Senere blev det hverdag. Tre brændte frie afslutninger. Kom tilbage med kvalitet i syv-mod-seks-spillet, da han fik holdkammerat Olsen ved sin side. På Gidsel-niveau en halv fridag, da han havde fri fra forsvarsbyrderne. Kun omkring 19 minutter på banen.

  4
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  Kun lidt over 10 minutter på banen. Et brændt skud, to tekniske fejl og en skade, der forhåbentlig ikke er for alvorlig.

  UB
 • Jakob Holm

  Bagspiller

  Ikke særlig lang tid på banen, to scoringer plus et brændt skud.

  UB
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Suveræn brug af sine tropper. Møllgaard og Landin med nul minutter. Svan helt ude på tribunen. Holm på 10 minutter, Gidsel på 19 minutter. Alle spillere, der har slidt meget.

  Syv-mod-seks-spillet gav yderligere næring til sparepæren. Tog helt pynten af Aron Kristjanssons Bahrain-drenge. Først i et velfungerende 6:0-forsvar og i anden halvleg med et endnu bedre fungerende 5:1-forsvar. Perfekt dag på kontoret, hvor netop forsvarsvarianten fik tiltrængte erfaringsminutter.

  5