OL Tokyo 2020

Indrømmelse fra dommere kom bag på norsk landstræner

Efter kampen mellem Norge og Argentina havde den norske landstræner Christian Berge en usædvanlig samtale med opgørets dommerpar.

Det norske håndboldlandshold hentede onsdag sin anden sejr ud af tre mulige ved OL i Tokyo og tog dermed et vigtigt skridt mod kvartfinalerne.

Sejren på 27-23 kom dog ikke i hus uden drama, da håndboldherrerne fra Argentina bed fra sig undervejs. Selvom nordmændene var foran med både fem og seks, gik de til pause med en føring på bare et mål, efter at argentinerne satte scoringer ind på stribe.

Det efterlod den norske landstræner Christian Berge frustreret på sidelinjen, der flere gange måtte rive sig i håret. Det skyldtes især det portugisiske dommerpar, Ricardo Fonseca og Duarte Santos, som ifølge ham ikke havde kampen under kontrol.

- Jeg synes, der er så mange underlige situationer ude på banen i dag (onsdag, red.). Argentinas gameplan var at spille fysisk mod os, og det fik de lov til i et lidt for stort omfang. Det syntes dommerne også, når de kigger i bakspejlet, fordi de kom hen og sagde, at det var svært for dem, sagde Christian Berge ifølge norske NRK.

Og netop det, at et dommerpar efterfølgende tager kontakt til Berge, har han aldrig oplevet før, fortæller han.

- Jeg tager hatten af for det. Det var rart. Sådan kan det gå, og dommerne her har et højt niveau, men de rammer ikke linjen i dag (onsdag, red.).

Mange udvisninger

Der var ellers godt gang i kortuddelingen i kampen. Dommerparret stangede syv udvisninger og to gule kort afsted til Argentina, mens Norge modtog fire udvisninger og også to gule kort. Et af kortene var til Berge på sidelinjen.

- At vi formår at bevare roen og vinde, kan jeg godt lide at se, afslutter landstræneren.

Norge indtager i skrivende stund en plads som nummer tre i gruppe A med fire point. Førstepladsen er Frankrig indehaver af, mens Spanien er nummer to. Begge nationer har seks point.

De fire bedste hold fra hver gruppe går videre til OL-kvartfinalerne.