OL Tokyo 2020

OL-dansker bekræfter skade

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard krydser fingre for Lasse Andersson. Han betyder nemlig meget for defensiven og kontrafasen.

De danske håndboldherrer har haft et perfekt OL med undtagelse af én ting, og nu er der nyt om det ene hængeparti.

- Tusind tak for alle jeres søde beskeder. Jeg har fået en fiberskade i min ene lægmuskel. Vi tager det dag for dag. Jeg har dygtige folk omkring mig her på landsholdet, så jeg er snart tilbage på banen igen, siger den skadede landsholdsspiller Lasse Andersson i en Instagram-besked.

Forsvarssprofilen blev skadet og udgik af kampen mod Bahrain og satte sig i en kørestol. Landstræner Nikolaj Jacobsen forsøgte umiddelbart efter kampen at nedtone skadens omfang, og siden har landsholdet holdt tæt om skadens omfang.

- Han har vredet om på foden, men han havde ikke følelsen af, at han vred helt rundt. Så lad os afvente og se, hvordan det ser ud om et par dage, sagde landstræneren.

Hans opgave er nu at finde ud af, om – og hvornår – Lasse Andersson kan blive klar igen. Det skal han finde ud af, inden gruppespil bliver til knockoutkampe. Det er nemlig deadline for udskiftninger ved OL.

Lyn-analyse

Jeg krydser fingre for Lasse Andersson. Et exit til ham vil betyde en forringet defensiv og kontrafase. Andersson har udviklet sig til at være en del af stambesætningen, fordi han har enorm kapacitet fysisk, er dygtig på fødderne og kan dække de to backs, som der skal findes erstatning for, fordi Gidsel ikke kan stå alene på højre back hele tiden.

Danmark har mange bagspillere, som ikke er defensivt orienteret. Derfor har Andersson enorm betydning.

Der resterer to runder af gruppespillet, og fredag møder Danmark Portugal.