OL Tokyo 2020

- Han har jo nærmest revolutioneret håndboldspillet

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til Danmarks spillere efter sejren over Portugal.

Historien har det med at gentage sig selv. Det kan jeg konstatere efter endnu en landskamp – som mod Egypten og Bahrain – hvor Nikolaj Jacobsens udvalgte igen skulle bruge de første 30 minutter til at få spillet til at fungere.

Denne gang var det forsvaret, der slet ikke kunne finde timing i kraft og bevægelse, og det udnyttede portugiserne skånselsløst. Både i det organiserede angrebsspil, og i kontraspillet, hvor danske tekniske fejl gav netop de muligheder.

Til gengæld havde Gidsel & Co. overhovedet ingen problemer med at udstille Portugals ligeså mangelfulde defensiv.

Alt blev rettet til i pausen. Med Mads Mensah, Henrik Toft, Henrik Møllgaard og Magnus Landin i fireblokken var der nu langt mere dynamik, fysik og dermed nærkontakt med de portugisiske modstandere, og så var den pot egentlig relativt hurtigt ude.

Især fordi landsholdet fortsatte de fornemme angrebstanker, hvor Mikkel Hansen, Jacob Holm og Mathias Gidsel drev gæk med et tungt agerende modstanderforsvar.

Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand

  Det blev aldrig Landins kamp. Han havde muligheden for at komme godt i gang, da de to første forsøg var af en kvalitet, Kiel-målmanden normalt håndterer uden problemer. Senere blev det sværere, da forsvaret slet ikke fungerede. 

  1
 • Kevin Møller

  Målmand

  Møller startede med to gode redninger, men faldt derefter også ned med sit forsvar. Han havde gode og afgørende redninger, da det danske forsvar viste sig fra en langt bedre side i anden halvleg. 

  3
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Han kom ind efter 21 minutter og måtte straks modtage en udvisning i duel med tunge Borges. Blev en afgørende brik i den defensiv, der efter pausen sikrede Danmark initiativet efter en lige første halvleg. Det er vigtigt med forsvarskvaliteten hos Landin, nu hvor Andersson foreløbig er ude. Han scorede 1 mål på 1 forsøg.

  4
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Han scorede 2 på 2 og fik 22 minutter. Startede inde og scorede på sine to chancer. Det var én fra fløjen og én på kontra. Han kæmpede sammen med det øvrige danske forsvar om at finde den rigtige rytme.

  4
 • Lasse Svan

  Fløjspiller

  Fuld spilletid til veteranen, der var usvigelig sikker på sine første forsøg, inden han også måtte se Humberto Gomes parere en ellers åben chance. Han kæmpede med alt sin erfaring og rutine, men måtte i flere situationer erkende, at Borges enorme fysik var uhåndterbart.

  5
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Han kom ikke på banen.

  UB
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Han scorede ét mål og fik 35 minutter. Saugstrup startede kampen, men kunne slet ikke finde rytme sammen med hverken Møllgaard eller Gidsel. Som oftest på mellemhånd. Han blev afløst af Henrik Toft, men kom tilbage det sidste kvarter og fandt her sin sædvanlige forudseende forsvarskvaliteter frem.

  3
 • Henrik Toft Hansen

  Stregspiller

  Han kom ind efter et kvarter, men hverken i 6:0 eller som fremskudt i 5:1-forsvaret fungerede det for Toft. Hans slidende bevægelsesmønster blev for store og passive. Det rådede han bod på fra anden halvlegs start, hvor han fandt forbilledligt sammen med både Møllgaard og Mensah. Han corede sikkert på sine først forsøg, men havde så tre uforløste afslutninger på eller helt frie chancer. Han endte dog på tre mål.

  3
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  3/3. 34 minutter. Mensah startede kampen. Han skulle lige vende sig til at agere Andersson i forsvaret, og det fik han ikke megen hjælp til. Et for hårdt skub til Ferraz udløste hurtigt en udvisning. Fra anden halvlegs start var Mensah en afgørende del af det velfungerende danske forsvar. Der var gode accelerationer sikrede tillige tre scoringer på ligeså mange forsøg.

  5
 • Morten Olsen

  Bagspiller

  Han kom ikke på banen.

  UB
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Han scorede 9 mål på 19 forsøg og spillede 54 minutter. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det hele ser ud for Mikkel Hansen, hvis og hvornår han får kvaliteten tilbage i sine afslutninger. Netop nu strør han om sig med fremragende frispilninger til sine kammerater, og indimellem giver han prøver på, at hans formidable skudteknik stadig er i pipelinen. Også usædvanligt med tre tekniske fejl, men så kan jeg til gengæld glæde mig over hans samspil med hurtigfødderne Holm og Gidsel.

  4
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller / Kampens spiller

  Har har jo nærmest revolutioneret det gamle håndboldspil. På rekordtid har GOG-spilleren slået fast, at han netop nu er helt og aldeles i toppen af landsholdets hierarki. Vild, vildere, Gidsel.

  Fakta: 7/7, 7 assists, 3 trukne portugisiske udvisninger. 1 teknisk fejl - og lidt usikre returløb og lidt overmatchet forsvarsmæssigt. Endnu har ingen fundet løsningen på at styre dette slangemenneske udi den ædle håndboldsport.

  6
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  4/7. 24 minutter. Han fungerede ikke fra start, hvor Holm brændte sine tre første forsøg, men så var kvoten for misbrug også hørt op. De følgende fire scoringer fra Holm var en nydelse, hvor han igen-igen gav prøver, hvor ufattelig rap, han kan komme rundt om forsvarsspillere. Som Gidsel er der mere end én vej forbi en modstander, og så er temposkiftet en absolut nydelse.

  4
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  Han spillede 30 minutter. Det tog hårdt på Møllgaard og hans venner i defensiven, når Borges og Frade brugte deres mange kilo til både at screene og rykke i åbne rum. Møllgaards enorme rutine kom ham igen til gode. Pausesnakken havde været god, og samarbejdet med Toft og senere Saugstrup lagde grundstenen til en flot forsvarskamp i de sidste 30 minutter.

  4
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Nok en stor landskamp af Nikolaj Jacobsen. Han prøvede flere forskellige opstillinger for at få et vakkelvornt dansk forsvar på rette køl. 30 minutter skulle han bruge, så kom løsningen med Mensah, Toft, Møllgaard og Landin som de fire centrale forsvarere. Han læser spillet fornemt og agerer i stedet for at reagere. Tillige er angrebsspillet så veludviklet og stilsikkert. Det sker som en konsekvens af, at landstræneren sikrer, at den enkeltes kompetencer kommer i spil.

  5