OL Tokyo 2020

Hansen slog vild rekord - men han har præsteret noget langt større

Mikkel Hansen er nu den mest scorende spiller ved OL, men det er noget helt andet, der imponerer Henrik Møllgaard langt mere.

Fredag kunne Mikkel Hansen tilføje endnu en imponerende rekord til det i forvejen pompøse og fornemme CV.

Med ni mål mod Portugal strøg den 33-årige landsholdsspiller forbi sydkoreanske Kyung-shin Yoon på alletiders topscorerliste ved OL. 133 gange har Mikkel Hansen nu klasket bolden i nettet ved de fire olympiader, den hårdtskydende back har deltaget i.

- Der er jo nærmest ikke den rekord, som han ikke har rørt ved eller slået, lød det lovprisende fra landsholdskollegaen Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT.

Den mangeårige kollega i rødt og hvidt var dog hurtig klar til at dreje hyldesten af Mikkel Hansen over i en helt anden retning.

For én ting er de mange medaljer og rekorder, som den vel nok største danske herrehåndboldspiller gennem tiderne har raget til sig - noget andet, Møllgaard vægter langt højere, er den personlige udvikling, der er sket med Mikkel Hansen gennem årene.

- Han er sindssygt dygtig, men vigtigst af alt, synes jeg, at han er blevet en stor leder på vores hold. Det synes jeg, han manglede for nogle år siden, forklarer Aalborg-spilleren til TV 2 SPORT.

- På det tidspunkt var han ubestridt verdens bedste skytte og stillede enorme krav til sig selv og sine holdkammerater. Nu er han blevet til en stor leder, der også har taget nogle unge mennesker ind under sine vinger og virkelig lærer fra sig. Det lå ikke lige i kortene, og det har været en vild udvikling at følge.

Der er ingen, der kan betvivle, hvad han har været for vores generation

Henrik Møllgaard

Større ansvar er den største præstation

Mikkel Hansen har da også været med til lidt af hvert på det danske landshold.

Den store stjerne har været med til at løfte og vinde samtlige af de store trofæer i form af to verdensmesterskaber, ét EM og ét OL. Ligesom han også har været en del af skuffelserne, som de højtskattede håndboldherrer har været igennem siden Mikkel Hansens debut på landsholdet tilbage i 2007 som 19-årig.

Det er netop de oplevelser, der har været med til at modne Mikkel Hansen til at blive en vaskeægte leder.

- Jeg har aldrig set Mikkel have anførerpotentiale og være ham, der går og passer lidt på de andre og vejer stemningen. Men der er virkelig sket noget. Jeg ved ikke, om det er kommet med, at han blev far, og at der på den måde skete noget andet i hans liv, siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT.

- Men rekorderne er, hvad det er. Der er ingen, der kan betvivle, hvad han har været for vores generation, og hvad han har været med til at flytte. Men den måde, han har ændret sin rolle her på landsholdet, synes jeg, nærmest er den største præstation.

De mest scorende spillere ved OL nogensinde

  • 133 - Mikkel Hansen (Danmark)
  • 127 - Kyung-shin Yoon (Sydkorea)
  • 123 - Talant Dujshebaev (Spanien)
  • 119 - Gudjon Valur Sigurdsson (Island)
  • 116 - Eduard Koksharov (Rusland)
  • 110 - Nikola Karabatic (Frankrig)
  • 109 - Daniel Narcisse (Frankrig)

Danmark har én gruppekamp tilbage. Det er mod Sverige, og den spilles søndag klokken 14.30 dansk tid.