OL Tokyo 2020

- Jeg håber, at folk nyder det hjemme i stuerne

Nikolaj Jacobsen var godt tilfreds med den danske indsats mod Portugal, men mener fortsat, at de forsvarende olympiske mestre kan blive endnu bedre.

Fire kampe, fire sejre og et sprudlende angreb.

Sådan lyder status på de danske håndboldherrer, der tog endnu en problemfri sejr ved OL fredag, da Portugal ganske enkelt ikke kunne følge med i tempoet fra den danske offensiv.

34-28 lød de overbevisende cifre, og landstræner Nikolaj Jacobsen var da mildest talt også rigtig godt tilfreds med de danske takter i opgøret.

- Jeg synes, vi spiller god håndbold, og det håber jeg, at folk nyder hjemme i stuerne, fortalte en glad landstræner til TV 2 SPORT efter kampen.

Men selvom smilene hos både spillere og Nikolaj Jacobsen undervejs og efter kampen var store, så maner chefen på bænken fortsat til besindighed.

- Vi er glade for at spille godt, men det handler stadig om at have respekten med. Én halvdårlig kamp slukker vores OL-drøm. Det handler virkelig om at holde fokus.

Forsvaret udfordret af afbud

Selvom de forsvarende olympiske mestre tog endnu en sikker sejr ved legene i Tokyo, tog det ikke Nikolaj Jacobsen lang tid at udpege særligt ét punkt, hvor der skal strammes op.

Den danske defensiv var, tydeligt for enhver, særligt i første halvleg udfordret af afbuddet fra en skadet Lasse Andersson, der normalt tager rigtig godt fra, når der skal dækkes op.

- Vi er slet ikke skarpe nok defensivt i første halvleg. Der er ikke nok kontakt, vi mangler højde og fysik, forklarede Nikolaj Jacobsen.

- Det er klart, at det koster noget, at Lasse Andersson ikke er her. Det er ham, der har dækket de to backpositioner for os de sidste mange kampe, så vi kommer til at stå lidt anderledes.

- Jeg synes dog, vi får rettet godt til i anden halvleg. Der får vi løst det fint, giver vores målmænd bedre arbejdsbetingelser - og de scorer kun ni mål.

Velsmurt angreb kan blive stærkere endnu

Det var dog ikke kun defensiven, landstræneren kunne se forbedringsmuligheder hos efter fredagens indsats mod Portugal.

Det betagende, kvikke og effektive angrebsspil, der har begejstret de fleste under dette OL kan blive endnu bedre.

- Vi sjuskede faktisk lidt i angrebet i perioder, men det er også svært at gå ind og skælde dem ud, når de har scoret tyve mål i første halvleg, lød det fra Nikolaj Jacobsen.

Det danske landshold har dog ikke lang tid til at få finpudset de små detaljer.

Allerede søndag er de igen i aktion i den sidste gruppekamp ved OL. Her er Sverige, der er modstanderen. Svenskerne led tidligere fredag sit første nederlag ved OL i kampen mod Egypten.