OL Tokyo 2020

Danmark vil gerne vinde gruppen, men ikke for enhver pris

Danmark kan tåle at tabe med fire til Sverige i den sidste gruppekamp og stadig slutte på førstepladsen.

Det danske herrelandshold i håndbold er spadseret problemfrit igennem de fire første gruppekampe ved OL, der alle er blevet vundet i overbevisende stil.

Men førstepladsen i gruppe B og den formodentlig letteste vej videre ved legene i Tokyo er ikke hjemme endnu.

Søndag kan Nikolaj Jacobsens mandskab gøre arbejdet færdigt, når Sverige er modstanderen i den sidste gruppekamp.

- Førstepladsen er meget vigtig, men ikke så vigtig, at vi er villige til at sætte noget over styr, lyder det fra den danske landstræner forud for kampen mod de svenske naboer.

Det danske landshold kan faktisk tillade sig at tabe med hele fire mål og stadig slutte som nummer et.

Derfor kommer landstræner Nikolaj Jacobsen da heller ikke til at presse citronen unødigt i forhold til de småskader, der er i den danske trup.

Mensah meldt klar, tvivl om Andersson og Landin

Her er Mads Mensah meldt klar igen efter lidt småproblemer, mens landstræneren "har svært ved at forestille sig", at Lasse Andersson skulle blive klar.

Derudover mærkede Nicklas Landin et lille stræk baglåret i fredagens opgør mod Portugal.

- Ud fra de test, jeg lige har kørt, er det ikke slemt, kunne Nicklas Landin fortælle på lørdagens korte pressebriefing, uden han dog ville fortælle, om den danske plan er, at han vogter målet mod Sverige.

- Det er ikke noget, jeg beslutter.

En spiller, der dog ikke kæmper med fysikken eller småskavanker, er den vel nok største danske stjerne, Mikkel Hansen.

Hos den 34-årige bagspiller er der fuldt fokus på opgøret mod broderfolket fra den anden side af Øresund.

- Først og fremmest handler det om en kamp mod Sverige, og jeg synes, de har spillet godt. Men de skal heller ikke være kede af, at de står med alle de point, som de gør. De har mange dygtige spillere, men vi vil meget gerne vinde gruppen, siger Hansen til TV 2 SPORT.

Førsteplads er ikke lig med medaljer

Den danske stjerne, der i fredagens kamp mod Portugal blev den mest scorende spiller i OL's historie, understreger dog, at en førsteplads i gruppespillet på ingen måde er en garanti for succes og medaljer senere i turneringen.

- Vi var ikke imponerende i gruppespillet i Rio, men vi kom videre og fik styr på det. Lige så snart, det hedder kvartfinaler, kan du glemme alt fra tidligere.

- Der er ikke nogen, jeg hellere vil møde frem for andre. De spiller på et højt niveau alle sammen. Det er tæt, og sådan bliver det nok også i kvartfinalerne. Det regner jeg i hvert fald med, siger han.

Inden det hedder kvartfinale for det danske landshold gælder det søndag opgøret med Sverige.

Kampen begynder klokken 14.30.