OL Tokyo 2020

Danmark taber til Sverige - holder fast i førsteplads

Danmark tabte til Sverige, men holder fast i førstepladsen og skal møde Norge i OL-kvartfinalen.

Danmark 30 - 33 Sverige

  • Dansk topscorer: Johan Hansen, 6 mål
  • Pausestilling: 17-13 til Sverige
  • Dansk stime på fire sejre i træk bliver brudt
  • Danmarks næste kamp er tirsdag 3. august

Det betyder resultatet

Danmark holder fast i førstepladsen på trods af nederlaget. Danmark, Egypten og Sverige ender på 8 point, men Danmark er bedst indbyrdes i forhold til målscore. Dermed slutter Danmark øverst foran svenskerne og egypterne. De skal møde nummer fire i den anden gruppe i kvartfinalen, og det er Norge.

Lyn-analyse

Der var ikke den nødvendige energi og parathed, da Danmark tabte til Sverige. Det skete i kombination med, at et tacklingsløst dansk forsvar havde for store hurdler mod netop de svenske viceverdensmestre, der har specialiserer sig i hurtig boldomgang og få fejl.

Sådan forløb kampen /ritzau

Danmark kunne tåle et nederlag på maksimalt fem mål og stadig vinde gruppen med otte point foran netop Sverige og Egypten med samme pointantal, og Danmark balancerede på et nederlag i den størrelsesorden.

De danske verdensmestre leverede en skidt indsats, men fik trods alt hevet gruppesejren hjem efter en kamp, hvor meget lidt fungerede.

Nikolaj Jacobsen gjorde igen stor brug af truppens bredde, ligesom han har gjort i flere andre gruppekamp, og på den måde har ingen af de danske spillere lidt overlast ved overgangen til turneringens knald eller fald-fase.

Træneren var vidne til en værre rodebutik fra start: Tekniske fejl og misbrugte chancer, og svenskerne spillede sig for nemt igennem på midten. De fynske bandeord rungede gennem luften, og allerede efter 12 minutter kaldte han til timeout.

Danmark spillede fra start med syv mod seks i angrebet, og det begyndte at koste efter danske fejl. Et par scoringer i det tomme danske mål gav svenskerne kampens hidtil største føring ved 10-7.

Danmark var ikke tæt på point

I målet fik Kevin Møller ikke hænderne på meget, og da Andreas Palicka i svenskernes ditto begyndte at tage fra, kom Sverige også foran 16-10. Da havde Jacobsen netop sat Niklas Landin til at passe kassen i stedet.

At Mikkel Hansen fik sine to første straffekast reddet af Palicka understregede blot den pauvre danske indsats. Den danske stjerne leverede en meget bleg præstation.

Danmark fik dog rettet lidt op i slutningen af første halvleg og fik reduceret til pausestillingen 13-17.

Tre på mål stribe af fløjen Magnus Landin kort efter pausen gav håb om dansk comeback, men spillet sad stadig ikke i skabet, og svenskerne vekslede længe mellem føringer på tre og fire mål.

Sådan fortsatte det. Danmark var aldrig helt i nærheden af point, men fik afværget det store nederlag, der kunne have kostet førstepladsen.