OL Tokyo 2020

- Hvor er det fantastiske skudrepertoire blevet af?

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til Danmarks spillere efter nederlaget til Sverige.

Der var ikke den nødvendige energi og parathed, da Danmark tabte til Sverige.

Det skete i kombination med, at et tacklingsløst dansk forsvar havde for store hurdler mod netop de svenske viceverdensmestre, der har specialiserer sig i hurtig boldomgang og få fejl.

Sandell, Lagergren og Carlsbogaard gjorde nøjagtig, hvad der passede dem, og det betød svære tider for både Kevin Møller og Niklas Landin.

Danmark brugte de første godt 20 minutter til at teste syv-mod-seks-spillet, og det var for det meste med succes, men da de tilspillede chancer mødte afgørende modstand af en veloplagt Andreas Palicka i det svenske mål, måtte Nikolaj Jacobsen ty til det mere almindelige seks-mod-seks-spil.

Det ringe forsvarsspil gav meget lidt grobund for noget som helst kontraspil.

På trods af skiftende formationer – 6-0, 5-1 – lykkedes det aldrig Henrik Møllgaard & Co. at komme på omgangshøjde. Til gengæld fungerede angrebsspillet bedre i anden halvleg, hvor Mathias Gidsel igen, igen var den helt store motor. Derfor er han kampens spiller.

Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kevin Møller

  Målmand

  Møller startede kampen og endda med en stor redning. Siden endte Møller i store vanskeligheder. Uden hjælp fra det passive forsvar, måtte Barcelona-keeperen give fortabt. To redninger efter godt 20 minutter, og med blot to redninger er 1-tallet uundgåeligt. Udskiftet efter 24 minutter med to redninger på kontoen.

  1
 • Niklas Landin

  Målmand

  Han fik 36 minutter - samme svære arbejdsbetingelser for Landin, men veteranen i det danske mål havde især i en svær dansk periode lige nøjagtig de afgørende redninger, der gjorde, at Danmark bevarede kontakten med svenskerne. Fem redninger i alt og lige på den rigtige side af 20 procent.

  3
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Han scorede tre på tre og fik 30 minutter. Han var med fra anden halvlegs start. Havde det svært mod veloplagte Sandell og Lagergren. Heller ikke Landin formåede at få sin fysik til at spille en rolle. Til gengæld havde han gyldne minutter, da han tre gange i træk – mål nummer 16-17-18 – bragede bolden i det svenske mål.

  3
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Han scorede fire mål, fik første halvleg og havde store problemer først med Palicka og siden Aggefors. Forsvaret blev ofte spillet vind og skævt, og det betød også, at GOG-spilleren kom til at se sløj ud i flere situationer. Plus for ikke at blive defensiv på trods af store brændte chancer.

  2
 • Lasse Svan

  Fløjspiller

  Han kom ikke på banen.

  UB
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Han scorede fem mål på syv forsøg. Der var fuld spilletid, da Lasse Svan blev sparet. Sejlede godt og grundigt et par gange defensivt, ligesom det også blev til et par store afbrændere fra fløjen. Til gengæld stort plus, at han eksekverede tre straffekast med stor sikkerhed. Også plus for ikke at miste modet på trods af brændte chancer.

  3
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  3/4. 40 minutter. Han startede kampen, men kunne slet ikke finde sig tilrette. Tacklinger nåede han aldrig at få sat og var sammen med Gidsel og Møllgaard konstant på mellemhånd. Tre scoringer og et par velvalgte og vellykkede screeninger trækker en karakter op.

  3
 • Henrik Toft Hansen

  Stregspiller

  2/3. 32 minutter. Nikolaj Jacobsen havde set Toft som en del af forsvarsløsningen – som det var det mod Egypten. Han fik minutter i første halvleg, men startede inde i den vigtige anden halvleg. Det endte ikke lykkeligt. Toft formåede ikke at få aggressiviteten ind i forsvarsspillet. Tillige blev han kørt helt væk et par gange. 

  2
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Han scorede to mål og fik 44 minutter. Det er sjældent set, at Mensah virker så uskarp. Flere af afslutningerne manglede simpelthen både fart og kvalitet. Det lykkedes aldrig Mensah for alvor at få gang i det temposkift, der er hans varemærke. Heller ikke defensivt kunne Flensburg-spilleren overbevise.

  2
 • Morten Olsen

  Bagspiller

  Syv-mod-seks-specialisten var igen fundet frem. Han var en sikker station på sin position midt på banen. Landsholdet skabte stort set kvalitative chancer på hvert angreb i syv-mod-seks, selv om det ikke var så teknisk perfekt som mod Bahrian.

  4
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  3/8. 32 minutter. Som sædvanligt diskede Hansen op med adskillige assist – fem i alt – men alligevel virkede han flere gange ubeslutsom. Og hvor er det fantastiske skudrepertoire blevet af? Her var der adskillige muligheder, der forblev uforløste. Missede sine to straffekast på en velforberedt og reaktionsstærk Andreas Pallicka.

  3
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller / Kampens spiller

  Han scorede fem mål på syv forsøg og spillede 44 minutter. Ungefrøet fra Sydøstfyn var igen landsholdets helt store drivkraft. Gidsel var godt nok længe om at komme i gang, men i de sidste 30 minutter var energi- og kvalitetsniveauet på absolut top. Udover scoringer leverede han seks assists og tvang skiftende svenske spillere på udvisningsbænken. På minussiden kunne heller ikke han modstå det svenske pres defensivt.

  5
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  3/6. 20 minutter. Let ved at komme til afslutning, men her var Holm tilbage i det, der indimellem plager hans præstationer. De alt for hurtige afslutninger, der har vanens karakter. Virker ofte skarpere, når han presses fysisk.

  UB
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  Sjældent  – for ikke at sige aldrig – dårlig landskamp. På trods af det nære kendskab til både Claar og Sandell lykkedes det aldrig forsvarsspecialisten at få hverken sig selv eller sine nærmeste op i omdrejninger. Det er sjældent, at veteranen i den grad bliver udstillet, og det er endnu sjældnere, at Aalborg-spilleren ikke formår at finde bedre fodfæste, som kampen bliver ældre. Et par fine blokader mod slutningen trækker op. 

  2
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Sjældent at et dansk landshold dirigeret af Nikolaj Jacobsen ikke formår at nå et tilstrækkeligt energiniveau. Han var hele vejen rundt for at få forsvaret op i omdrejninger. Både 6-0 og 5-1 var i spil, ligesom der blev byttet godt rundt på konstellationerne. Syv-mod-seks var foretrukket fra start, og det fungerede fint, men måtte opgives grundet de mange brændte chancer, der efterfølgende truede det tomme danske mål. Fik fundet de løsninger angrebsmæssigt, der sikrede den danske puljesejr. 

  3