OL Tokyo 2020

Topkarakter til Holm: - Føj for en præstation

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til Danmarks spillere efter kvartfinalesejren over Norge.

Det danske landshold levede fuldstændig op til den favoritrolle, som Niklas Landin & Co. havde fået påklistret sig forud for kampen mod Norge.

Og nok en gang – som det har været tilfældet adskillige gange ved dette OL – viste det sig, at landsholdet har det godt med lige at få en snak med Nikolaj Jacobsen og Henrik Kronborg efter de første 30 minutter. I hvert fald bar anden halvleg præg af en decideret magtdemonstration, da stort set samtlige danske spillere lige gav en i forvejen stor præstation et ekstra nøk.

Samtidig fik landstræner Nikolaj Jacobsen vist, hvilken bredde han råder over, da Mads Mensah efter 37 minutter overtog hovedrollen fra en forslået Jacob Holm.

Den skrantende defensiv fra Sverige-kampen skrantede absolut ikke mere. Lasse Andersson styrkede forsvaret kolossalt. Niklas Landin nød det og tog stille og roligt det meste håb ud af Sagosen de andre nordmænd. Angrebsspillet var effektivt som bare fanden, og sejren og måden den blev til på, har med garanti styrket et i forvejen selvtillidsfuldt dansk landshold.

Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kevin Møller

  Målmand

  På banen til tre straffekast. Han reddede det ene.

  UB
 • Niklas Landin

  Målmand

  På mål fra start. Fik en svær start, hvor Norge fik flere kontramål, men fra anden halvlegs start viste Landin, hvorfor han tituleres som verdens bedste. Afgørende redninger bag en hårdtarbejdende defensiv lagde grunden til landsholdets dominans i de sidste 30 minutter. Noteret for 9 redninger og 33 procent. Jeg har 12 redninger. En ekstraordinær kvalitet hos verdens bedste: Bedst når det gælder.

  5
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  2/2. 60 minutter. Tilbage på sit høje niveau. Stærk defensiv, hvor han prøvede kræfter med venstre fløj, begge backs og som fremskudt i 5:1. Han løste de fleste opgaver på fornemste vis. Venter stort set hele første halvleg på sin første afslutning, men han håndterede den fremragende med en sikker scoring.

  5
 • Lasse Svan

  Fløjspiller

  4/6. 60 minutter. Svan tilbage efter oversiddertjansen mod Sverige. Kraftfuld præstation. Stor sikkerhed i afslutningerne og en fremragende forsvarspræstation. Et enkelt misset forsøg på en ellers god vinkel på Svan-niveau. Sidste brændte afslutning fra 15 meter på første halvlegs slutfløjt lever jeg med.

  5
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Kom ikke på banen.

  UB
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  48 minutter. Så er Aalborgspilleren tilbage på sit vanligt høje niveau. Aggressiv når der var brug for det. Fandt oftest de rigtige afstande til både Sagosen og O'Sullivan, og da det er to af spillets bedste brudspillere, fortæller det alt om præstationen. Og så har han tæft for paradespillet, fordi han ser ting et splitsekund før så mange andre. Usædvanligt med nul afslutninger, men det var der så andre, der havde styr på. Fik to udvisninger, hvoraf den ene var hårdt dømt. 

  5
 • Henrik Toft Hansen

  Stregspiller

  17 minutter. Svært at falde ind i få perioder i så hektisk en kamp. Men det lykkedes for Toft, selvom det ikke blev til scoringer.

  4
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  3/4. 21 minutter. Forrygende indhop efter 37 minutter, da Holm faldt uheldigt. Syv sekunder senere leverede Mensah sin først assist, og derfra så han sig aldrig tilbage. Forrygende tempospil og brud, der var en alt for stor opgave for Gullerud og de andre nordmænd. Selvfølgelig drog han også lige ned og dækkede højrebacken på vanligt højt niveau. Tal om rutinens og klassens betydning, og du fik det synligste af alle beviser her.

  5
 • Morten Olsen

  Bagspiller

  Kom ikke på banen.

  UB
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  8/12. 48 minutter. Så er Hansen tilbage for alvor. Stadig tøvende og for langsomt agerende i første halvleg, men sikken en anden omgang, vidunderet leverede. Kom med mere fart sammen med på skift Holm, Mensah og Gidsel. Det resulterede i, at han kom til muligheder for gennembrud, ligesom hans fornemme overblik igen glimtede. Noteret for en enkelt assist på det officielle skema, hvilket er skamfuldt. Personligt fik jeg det til en håndfuld. Tilbage som stilsikker og effektiv 7-meter-skytte.

  5
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  5/6. 40 minutter. Endnu en kraftpræstation fra Gidsel. Endnu en kamp, hvor sammenspillet med Holm og Hansen viste ekstraordinære kvaliteter. Udfordrede Sagosen konstant. Og med succes. Min puls røg dog i vejret, da han – varemærke Gidsel – satsede hele butikken i et raid ind i epicentreret af det norske forsvar, hvor Sagosen tog hårdt imod. Tre tekniske fejl trækker fra, men der er så rigeligt at gøre godt med i forhold til det fortjente 5-tal.

  5
 • Jacob Holm

  Bagspiller / Kampens spiller

  8/10. Knap 20 minutter skulle Holm bruge for at sætte en tyk streg under sit internationale gennembrud på den største scene af alle. OL 2020 i Tokyo. Føj for en præstation Füchse Berlin-spilleren leverede. Jeg bliver i godt humør af at se Holm vende og dreje sin krop på et absolut minimum af plads. Få tør gå frem på ham, og det udnytter virtuosen også med sine stående flæk. Han er på vej til at blive bedre også med assistsspillet, og selvfølgelig lokker han sine modspillere ud i både udvisninger og straffekast i ny og næ. Et par tekniske fejl lever jeg med, når jeg får alt det andet og så i de mængder.  

  6
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  1/1. 23 minutter. Godt at have Andersson tilbage. Der er ingen tvivl om hans betydning for forsvarsspillet. God bevægelse, top fysik, og så endnu et par beviser på, at kontraspillet får en ekstra dimension med Andersson. Denne dag med en enkelt scoring til følge.

  5
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  30 minutter. Møllgaard er tilbage som det totale defensive omdrejningspunkt. Svær opgave med så dygtige modstandere som især Sagosen, O'Sullivan og Reinkind. Trioen bruger mere plads end Holm og Gidsel, men der er så til gengæld en del flere kilo at håndtere. Dem havde Møllgaard styr på, og så fik han skabt stor sammenhængskraft med sine forsvarsvenner. I perioder i anden halvleg var det næsten total kontrol for Møllgaard & Co.

  5
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Sikke en evne til at udnytte sine ressourcer optimalt. Alt er lagt minutiøst til rette. Derfor spiller Holm & Co. med en effektivitetsprocent på 76 procent i så afgørende en kamp. Otte tekniske fejl er lige i overkanten. Lur mig om ikke et par stykker er elimineret, når den torsdag står på spansk menu. Forsvaret var tilbage på højt niveau. Jacobsen prøvede lidt forskelligt af i første halvleg. Både i formation og personel. I pausen fik landstræneren de sidste ting på plads, og Norge kom ind til mødet med afstemt dansk mur. Jeg er ikke sikker på, at det kan gøres meget bedre.

  6