Danmark er i OL-finalen efter drama

Danmark er klar til at spille om OL-guldet efter en dramatisk semifinale mod Spanien.

Danmark 27 - 23 Spanien

  • Danmarks topscorer: Mikkel Hansen, 12 mål
  • Danskerne førte med 14-10 ved pausen
  • Niklas Landin havde 12 store redninger
  • I OL-finalen venter Frankrig. Finalen spilles lørdag klokken 14.00
  • Det er anden gang i træk, at Danmark er i OL-finalen

- Det er en stor lettelse selvfølgelig. Det var en kamp med måske knapt så kønt spil og en masse brændte chancer. Men en god fight, og hver gang vi lige syntes, at vi fik overtaget, kom de tilbage, hvilket de også har gjort igennem hele turneringen. Men den blev lige spændende nok, siger Nikolaj Jacobsen til DR.

Lyn-analyse

Et lille kvarter skulle Mikkel Hansen & Co. bruge for lige at vænne sig til semifinalens enorme betydning. Fra da af så det danske landshold sig aldrig tilbage. Et strategisk velfungerende dansk forsvar havde læst godt på lektien, og da Entrerrios, Dujshebaev med flere partout ville angribe ind i banens midte, var det ikke en let men overkommelig for Møllgaard og Saugstrup ikke bare at afvise, men tvinge det spanske hold til at spille meget lange angreb.

De danske håndboldherrer får metal med hjem fra OL.

Det står klart, efter Danmark spillede sig i OL-finalen med en sejr over Spanien.

Resultatet kom i hus efter en tæt start på kampen, men henimod pausetid var det danskerne, der trak fra. Spanierne kom bedre med i starten af anden halvleg, og med seks minutter tilbage var føringen kun på ét mål.

Danmark holdt dog hovedet koldt til slut, Landin leverede afgørende redninger og sikrede Danmark en finaleplads.

Sådan forløb kampen /ritzau

Det danske forsvar var blændende i første halveg. Danskerne dækkede så godt op, at spanierne havde svært ved at finde scoringspositioner, og når de gjorde, stod Niklas Landin ofte i vejen for skuddene.

Spanien blev holdt nede på sølle seks scoringer i de første 24 minutter, og når Danmark ikke allerede havde afgjort semifinalen på det tidspunkt, var det, fordi Gonzalo Pérez de Vargas i den anden ende også havde en del flotte redninger.

Uden at være decideret prangende var det danske angrebsspil mere flydende, og igen var Mathias Gidsel en stor faktor.

Stjerneskuddet fra GOG slog hovedet voldsomt i slutningen af kvartfinalen mod Norge, men var klar igen og kvitterede med fire mål i første halvleg.

Hansen scorede 12 gange

Kun Mikkel Hansen var mere scoringsflittig, og med sit femte mål sørgede stjernen for, at pausestillingen lød 14-10 i dansk favør efter en halvleg uden en spansk føring.

Spanierne minimerede afstanden til to mål, da deres stærke keeper holdt målet rent i anden halvlegs første 5 minutter og 42 sekunder, og holdet viste igen sin evne til at æde sig ind i en kamp.

I en fase hvor Danmark var i scoringskrise reducerede Spanien til 21-22 med syv minutter tilbage. Så var der lagt op til drama.

Mikkel Hansen bragte dog igen Danmark foran med to mål ved 24-22, og da Landin i det næste angreb hev en stor redning frem, så det godt ud for danskerne.

Kort efter høvlede Mads Mensah bolden ind til 25-22 med to minutter tilbage, og da Johan Hansen scorede bag om egen ryg til 26-23, var Spanien slået.