Fløj scorede med ryggen mod målet: - Et af karrierens fedeste mål

Håndholdherrernes højre fløj Johan Hansen scorede et mærkværdigt mål i OL-semifinalen mod Spanien, men det var ikke dét, der betød mest for Hansen.

Det var ikke meget, vi så til ham i torsdagens semifinale, men dét ene moment, vi fik, var ret specielt.

Danmarks Johan Hansen blev skiftet ind i OL-semifinalen mod Spanien med små ti minutter tilbage af kampen, hvor han erstattede den foretrukne højre fløj, Lasse Svan.

Johan Hansen var herfra forholdsvis anonym de næste ni minutter, men med under et minut tilbage af kampen om finalepladsen leverede fløjspilleren en perle af en scoring. Stillingen var 26-23 til Danmark, og Spanien pressede derfor højt. Det gav en åbning til Hansen, der bedst selv beskriver, hvad han gjorde derfra:

- Jeg kunne jo godt se, at de selvfølgelig gerne ville have, vi skulle afslutte. De gav mig plads, og så løb jeg hen mod målet. Jeg synes, jeg blev kantet til sidst, og jeg fik et naturligt skub, der gjorde, at jeg havde ryggen mod målet.

- Men så længe jeg havde bolden i hånden, kunne jeg lige så godt prøve at skyde på mål. Og så lykkedes det mig på en eller anden mærkelig måde at få den forbi målmanden, siger Johan Hansen til TV 2 SPORT.

Scoringen bragte Danmark foran med 26-23, inden Mikkel Hansen få sekunder efter bragede bolden ind til slutstillingen 27-23.

Kan kun blive større med en scoring i finalen

Johan Hansens scoring var altså i høj grad med til at sikre Danmarks finaleplads.

Og dét faktum, at scoringen havde så stor betydning, var ifølge Johan Hansen vigtigere, end at den blev leveret på en fed måde.

Er det et af karrierens fedeste mål?

- Ja, det er det. Ikke så meget på grund af måden, det blev lavet på, men mere generelt tidspunktet og at score i en OL-semifinale. Det kan kun blive større ved, at jeg scorer i en finale, siger han.

Samtidig fortæller den 27-årige færing, at det er rart at vise, hvem han er, når han får chancen.

- Selvfølgelig. Heldigvis ved jeg, at hele holdet og Nikolaj har stor tiltro til mig. Men vi har en aldrende herre (Lasse Svan, red.), der er ekstremt dygtig og har prøvet det her, jeg ved ikke, hvor mange gange før. Men jeg ved, at jeg skal holde mig klar, og det gør jeg. Og i dag fik jeg så muligheden, hvor jeg havde det ene skud, og det fik jeg puttet i kassen.

Danmark møder Frankrig i OL-finalen, der spilles lørdag klokken 14.00.