OL Tokyo 2020

- Jeg nød hans vidunderlige attitude, hvor han virkelig var en inspiration

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til Danmarks spillere efter semifinalesejren over Spanien.

Et lille kvarter skulle Mikkel Hansen & Co. bruge for lige at vænne sig til semifinalens enorme betydning.

Men fra da af så det danske landshold sig aldrig tilbage. Et strategisk velfungerende dansk forsvar havde læst godt på lektien, og da Raul Entrerrios, Alex Dujshebaev med flere partout ville angribe ind i banens midte, var det ikke en let, men overkommelig for Henrik Møllgaard og Magnus Saugstrup ikke bare at afvise, men tvinge det spanske hold til at spille meget lange angreb.

Hvad der uundgåeligt måtte komme forbi Aalborg-duoen, tog Niklas Landin sig af. 12 redninger og en stor kamp af anføreren. Ikke mindst redningen til slut på afslutningen fra Dujshebaev står lysende klart.

Da først Mikkel Hansen havde fået styr på sine angrebskolleger, flød spillet til tider perfekt, og havde det ikke været for en ustyrlig Perez De Vargas i målet, havde semifinalen været afgjort tidligere. Især på nærskuddene – fra fløjen og stregen – imponerede Barcelona-målmanden.

Nikolaj Jacobsen viste mod. Med otte minutter igen gik landstræneren frem i et 5:1-forsvar og dikterede desuden syv-mod-seks. Chancer blev skabt og misbrugt, inden Mads Mensah udførte sit kunststykke og definitivt sikrede endnu en OL-finale.

Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand

  12 redninger. 38 procent. De bedste er bedst, når der står allermest på spil. Derfor er og bliver Landin verdens bedste målmand. Ekstraordinært vigtigt på en dag, hvor hans spanske kollega også storspillede. Fløj og streg behandlede han efter forgodtbefindende, og spændingsniveauet var på det højeste, da Kiel-målmanden havde en vidunderlige redning på et drøn fra Alex Dujshebaev. Tre afgørende igangsætninger hører bare til Landins tårnhøje niveau. 

  6
 • Kevin Møller

  Målmand

  Han var kun på banen til to straffekast - uden succes.

  UB
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  1/2. 56 minutter. Både som fløj og back var Landin roligheden selv og fik endnu en gang sat en streg under hans store betydning. Han missede en enkelt fri chance.

  4
 • Lasse Svan

  Fløjspiller

  1/2. 48 minutter. Det var aldrig hans kamp. Perez De Vargas med absolut overtag mod ham. Han blev udskiftet i de sidste afgørende 11 minutter.

  1
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  10 minutter. Han nåede dårligt at komme i aktion - og så alligevel. Et mål udført bagom ryggen og afgørende scoring til 26-23 var godtgørende.

  4
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  0/3. 39 minutter. Han hang ualmindeligt godt sammen med Henrik Mølgaard og var alle de rigtige steder i l kampens. Flere gode parader. Til gengæld var det helt ved siden af i duellerne med De Vargas. Tre helt frie chancer misbrugt.

  3
 • Henrik Toft Hansen

  Stregspiller

  2/5. 28 minutter. Han var afgørende en del af en velfungerende dansk defensiv, men som stregkollega Saugstrup med store vanskeligheder mod den spanske målmand. Fik dog sendt et par stykker i nettet.

  4
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  4/5. 33 minutter. Han kom ind efter 22 minutter, og så var der omsætning med det samme. En lynhurtig scoring, og så var Mensah i gang. Både offensivt og defensivt. Selvfølgelig fandt han fremragende ind i samarbejdet med både Gidsel og Hansen. Et par defensive fejl hører med, men hans vidunderlige og aldeles afgørende hammer til stillingen 25-22 vil gå over i landsholdets historie.

  5
 • Morten Olsen

  Bagspiller

  Han kom ikke på banen.

  UB
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller / Kampens spiller

  12/16. 45 minutter. Nøjagtig som i VM-semifinalen i januar mod selvsamme modstander storspillede Hansen. Distanceskuddet var tilbage. Som assistent var han forrygende. Afleveringskvaliteten en fornøjelse at følge, og så er han begyndt at tage forsvarsarbejdet alvorligt med forrygende opbakninger til følge. Allermest nød jeg dog hans vidunderlige attitude, hvor han virkelig var en inspiration.

  6
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  5/5. 30 minutter. Eventyret Gidsel fortsætter med uformindsket kraft. Sikke en energi. Sikke et overblik. Heller Jordi Ribera havde fundet de vises sten, når det gjaldt om at tæmme den danske dynamo. Modstanderne forsøgte at skabe usikkerhed med offensive tiltage, men Gidsel spillede med tålmod og nød også godt af fremragende afleveringer fra både Hansen og Mensah, når han havde fundet den rigtige afstand til sin umiddelbare modstander.

  6
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  1/3. 10 minutter. Han startede på banen, men efter storkampen mod Norge var det hverdag igen for Holm. Efter et par ikke kvalitative afslutninger og en teknisk fejl havde Nikolaj Jacobsen set nok og dikterede bænkpladsen til Berlin-spilleren.

  2
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  0/2. 33 minutter. Godt defensivt arbejde selvom Andersson et par gange blev overspillet. Han var for aggressiv i kontraspillet, og det kostede et par tekniske fejl. 

  3
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  34 minutter, og hvilke 34 af slagsen. Med spanske hovedaktører sværmende omkring sig hele tiden krævede det helt ekstraordinære ressourcer af Møllgaard. Den test bestod han med bravour. Imponerende hvad Aalborgspilleren fik afvist. Endnu mere imponerende med hvilken kraft og bevægelse, han fik skabt den sammenhæng, der var så vigtig for at holde spanierne fra fadet. Havde også flere afgørende parader.

  5
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Jeg gentager gerne. Jacobsens evne til at læse modstanderne og fordele egne ressourcer i forhold til den læsning er unik. Forsvaret var indstillet med lige nøjagtig den højde, der skulle til i forhold til det sammensatte spanske angrebsspil. Angrebsspillet igen med store kvaliteter. Jeg havde lovet færre danske fejl efter de otte mod Norge. Den opgave lykkedes det ikke landstræneren at få styr på. Det blev nemlig til otte igen. Til gengæld skabte angrebsspillet så mange chancer, at sejren burde have været i hus tidligere. Jeg noterer også, at landstræneren har fået Mikkel Hansen til at vokse på det personlige plan, og det kan meget vel blive en afgørende indgang til endnu et sæt olympiske guldmedaljer. Og så skal det blive mit tip, at Jacobsen ikke tolererer otte tekniske fejl i en finale.

  6