OL Tokyo 2020

Nikolaj Jacobsen trøstede spansk spiller

Nikolaj Jacobsen jublede over sejren, men efterfølgende trøstede han en spansk ven.

Armene var i første omgang rakt i vejret.

Men da Nikolaj Jacobsen så, at hans ven og tidligere spiller Gedeon Guardiola var knust over semifinalenederlaget ved OL, brugte han tid på at trøste ham.

- Det gør ondt at se en spiller, jeg har trænet i seks år (i Rhein Neckar Löwen, red.) være helt knust. Jeg gav ham lige et kram og fortalte ham, at det også bliver fredag i morgen, selvom de har tabt i dag, siger Nikolaj Jacobsen efter kampen.

- Vi kan nok alle sammen se på det spanske hold, at der nok er mange, der ikke får et OL mere, så de har kæmpet røven ud af bukserne for at realisere drømmen. Så det er drømmen, der bliver knust nu, men de var ikke langt fra.

Efterfølgende kom Niklas Landin og Mads Mensah også hen og trøstede spanieren, hvor sidstnævnte kunne sætte sig i hans sted.

- Vi har også prøvet at tabe de her kampe, og så har mange af os også spillet sammen med Gedeon (Guardiola, red.), og derfor er man selvfølgelig lige ovre og give et klap på skulderen. Sådan er det jo desværre. Vi kan ikke alle sammen vinde, siger Mads Mensah.

- En rutsjebanetur

Det var en helt lige start på kampen mellem Danmark og Spanien, men mod slutningen af første halvleg trak danskerne fra.

Spanierne gav dog ikke op, og med otte minutter tilbage af kampen havde de muligheden for at bringe sig ét mål fra Danmark. Dog holdt spillerne stand, og det endte med en dansk sejr.

Nikolaj Jacobsen erkender dog, at det blev lige tæt nok.

Var du på et tidspunkt nervøs derude?

- Ja – overraskende nok, ikke? Det var en rutsjebanetur, hvor vi egentlig løste mange ting fint, men angrebsmæssigt fik vi ikke nok ud af det, og vi brændte for meget.

- I anden halvleg blev det nervøst. Det er OL, og man ved ikke, om man får chancen igen. Ét er at spille OL, men det er også svært at kvalificere sig til. Det blev lidt nervøst, men heldigvis havde Niklas nogle vigtige redninger til sidst.

Finalen bliver mod Frankrig og spilles klokken 14.00 lørdag.