OL Tokyo 2020

Fransk stjerne i overraskende kovending

Den franske landsholdsfløj Luc Abalo havde oprindeligt meddelt, at han ville stoppe karrieren efter OL. Nu overvejer han at fortsætte.

En stor karriere med smukke scoringer, medaljer på samlebånd og en imponerende æra på det franske landshold så længe ud til at lakke mod enden.

Luc Abalo meddelte tilbage i 2019, at OL i Tokyo ville blive hans sidste mesterskab for Frankrig. Og et år senere fortalte han, at han ville slutte karrieren helt, efter de Olympiske Lege blev udskudt til 2021.

Men efter endnu en stor turnering for Frankrig, der ligesom Danmark har spillet sig i OL-finalen, har piben nu fået en anden lyd.

- Jeg ville stoppe med at spille håndbold, men efter forberedelserne med det franske landshold og mesterskabet indtil videre har jeg det godt. Så måske vil jeg fortsætte alligevel. Jeg må lige mærke efter, siger den franske verdensstjerne til norske NRK.

Mulig retur til Norge

Hvis den 36-årige fløjspiller vælger at fortsætte karrieren, kan det meget vel blive i en klub, der måske ikke på papiret burde kunne tiltrække OL-medaljetagere.

Returdestinationen kan nemlig ende med at blive norske Elverum, som Luc Abalo højst overraskende valgte at skrive kontrakt med sidste sommer efter flere år i den franske storklub Paris Saint-Germain.

Kontrakten med Elverum var dog kun på et enkelt år, hvorfor han nu står uden kontrakt.

Men det kan ændre sig, hvis nordmændene ringer.

- Jeg tror ikke, jeg kommer tilbage, for truppen er fuld. Men hvis de har brug for mig og ringer til mig, så måske, siger Abalo.

Den franske højrefløj fik sit gennembrud i US Ivry, hvor han spillede frem til 2008. Efterfølgende røg han til spanske Ciudad Real, som han spillede for i fire år, inden han skrev kontrakt med franske Paris Saint-Germain.

På landsholdet har Luc Abalo vundet så godt som alt, hvad der er værd at vinde. Han er således både tredobbelt verdens- og europamester, og han har vundet OL-guld i 2008 og 2012.

Lørdag klokken 14.00 har han muligheden for at sikre sig sin tredje OL-guldmedalje, når han sammen med det franske landshold spiller finale mod Danmark.