OL Tokyo 2020

- Bedre kan det ikke gøres

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til Danmarks spillere efter finalen mod Frankrig.

Et stort comeback var lige ved at sikre det danske herrelandshold en forlængelse, der kunne have givet Landin & Co. en mulighed for endnu en olympisk titel.

For mange tekniske fejl i kombination med et ikke fungerende kontraspil gjorde, at den mulighed aldrig opstod, og så var det som om, at de hurtige opløb var lagt på hylden.

Det store franske initiativ og deraf følgende føringer gjorde, at landsholdet skulle bruge enorme kræfter for at komme tilbage i kampen.

Angrebsspillet fik aldrig den sikkerhed og finesse, der har kendetegnet Gidsel og hans kammerater i alle kampe op til finalen.

Niklas Landin og et godt indstillet dansk forsvar gav ellers rigeligt med boldbesiddelser, men landsholdet sled virkelig med at skabe de scoringsmuligheder, der indtil finalen havde været ét af landsholdets helt store fortrin.

Det fysisk stærke franske forsvar havde styr på det meste, og så endte Danmark med en meget lav effektivitetsprocent. For første gang i turneringen på den forkerte side af 60 procent. Frankrig vandt 25-23.

Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand / Kampens spiller

  Imponerende præstation af landsholdets anfører. To redninger på straffekast lagde et fundament af respekt. 15 redninger i alt. Heraf mere end halvdelen på franske spillere i frie positioner. En personlighed af helt ekstraordinær karat. Bedre kan det ikke gøres.

  6
 • Kevin Møller

  Målmand

  Han var ikke på banen.

  UB
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  2/3. 58 minutter. Stærk indsats som venstre back i 2. halvleg. Var lige kort fremme i et 5:1 forsvar, hvor han i ét forsvar fik åbnet midten for meget. Brændte sin første frie chance, men da han fik én mere umiddelbart efter, var der ingen tøven hos Kiel-spilleren. Mod er en afgørende del af spillet., og det har Landin.

  4
 • Lasse Svan

  Fløjspiller

  0/1. 30 minutter. Fik hele 1. halvleg. Brændte en fri kontramulighed og lavede en teknisk fejl, der betød fransk scoring i tomt dansk mål. Løste sine forsvarsopgaver godt.

  2
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  0/0. 30 minutter. Fik intet at arbejde med, da landsholdet ikke kunne finde rytmen i angrebsspillet. Dækkede fint ved siden af Mads Mensah.

  3
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  2/2. 43 minutter. Fremragende samarbejde med klubkammerat Møllgaard. Forudseende og med masser af spilstop. Godt paradespil. Screener godt i flere situationer og scorer på begge sine muligheder. Blev for defensiv, da Kentin Mahé fik et par minutter mod 1. halvlegs slutning.

  5
 • Henrik Toft Hansen

  Stregspiller

  2/2. 23 minutter. Faldt godt ind sammen med Møllgaard. Var flere gange tæt på at stjæle bolde, der er en absolut Toft-specialitet. Sikker på to frispilninger fra Mikkel Hansen.

  4
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  35 minutter. Stor forsvarspræstation. Til gengæld var træfsikkerheden helt borte. Tre missede afslutninger, der ikke voldte Gerard de helt store problemer. Det hjalp, da Flensburg-spilleren fik overskud til at ’trække’ sit skud.

  3
 • Morten Olsen

  Bagspiller

  1/2. 6 minutter. Ind efter 42 minutter. Sværere bliver det næsten ikke, men GOG-spilleren fik fundet løsninger sammen med Gidsel og Hansen. Var med i perioden, hvor det danske landshold næsten nåede tilbage i kampen.

  4
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  9/16. 48 minutter. Førte an i det comeback, der var lige ved at sikre landsholdet ekstra muligheder i en forlængelse. Ikke så frigjort som tidligere i turneringen. Fik aldrig skabt det tempo, der måske havde skabt bedre skudmuligheder. Blot to scoringer på seks forsøg fra distancen. Igen-igen med fremragende frispilninger.

  4
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  6/7. 35 minutter. Var kommet i menneskehænder hos Nikola Karabatic både offensivt og defensivt. Hvordan han fik kræfter til det show, han præsterede i 2. halvleg, er svært at forstå. Evigt dansende og jagtende de frie rum. En håndfuld afleveringer til frie kammerater imponerede. Kom i klemme, da kampen skulle afgøres.

  5
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  0/1. 6 minutter. Så ud til at den scene var et nummer for stor for Holm. Kunne slet ikke få sine ellers hurtige fødder til at makke ret. Et par tekniske fejl fik Nikolaj Jacobsen til at trække Holm ud efter et kvarter.

  1
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  0/1. 15 minutter. Var helt ved siden af sig selv i det kontraspil, der så ofte har været en af hans styrker. Alt for hektisk, når han fik muligheden for at komme hurtigt afsted. Tre tekniske fejl og et vaneskud, der ikke voldte Gerard problemer er under Anderssons normale niveau. Godt forsvarsarbejde i hele 1. halvleg.

  2
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  32 minutter. Det var genkendelige størrelser for Møllgaard, der ofte var i karambolage med sine tidligere holdkammerater Remili og Karabatic-brødrene. Det var et tungt fysisk pres, der blev lagt på Aalborg-spilleren, men han stod for det meste fast. Uundgåeligt ikke at blive trykket for langt tilbage nogle gange. Godt paradespil.

  5
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  En dansk landstræner på overarbejde. Bevarede både ro og overblik. Forsvaret var rigtig godt indstillet, hvilket franskmændenes lave score også fortæller alt om. Viste, at han har formået at skabe et landshold, der både mentalt og moralsk tager udfordringer op. Savnede Morten Olsen på et tidligere tidspunkt, da hverken Holm eller Mensah mestrede opgaven angrebsmæssigt. 

  4