OL Tokyo 2020

Danmark får sølv - taber finalegyser

Danmark formåede ikke at forsvare OL-guldet fra Rio de Janeiro, da det blev til et finalenederlag til Frankrig.

De danske håndboldherrer må tage til takke med sølvet ved OL.

I finalen tabte de 25-23 til Frankrig i en gentagelse af OL-finalen i 2016. Dengang vandt Danmark med to mål.

Sådan så kampbilledet aldrig ud til at blive søndag, hvor Danmark havde det svært mod et velspillende fransk forsvar. Niklas Landin sørgede ellers for mange flotte redninger, men angrebet kunne ikke leve op til målmandens høje niveau. Specielt ikke i første halvleg.

Efter pausen var Danmark ellers tæt på et kæmpe comeback. Frankrig var foran 21-16, men derefter fik Danmark gang i målscoringen og vandt den efterfølgende periode 5-1.

Danmark fik dog aldrig udlignet, da Frankrig hele tiden formåede at score, når de var mest presset.

Det er Danmarks 11. medalje ved OL i Tokyo.

Sådan forløb OL-finalen

ritzau

Første halvleg var indledningsvis en halvrodet affære, men danskerne fik trods alt en nogenlunde start på den med to Mikkel Hansen-mål og en føring på 4-3.

Men de danske verdensmestre skulle hurtigt løbe ind i alvorlige angrebsproblemer over for et stærkt fransk forsvar. Efter syv scoringsløse minutter var Frankrig i front 6-4.

Det danske angreb kom aldrig til at glide i første halvleg, men det gjorde det franske derimod i slutningen. Niklas Landin, der ellers havde snuppet to straffekast, fik ikke hænderne på meget i den periode.

På den måde kunne Frankrig gå til pausen med komfortable 14-10.

Da den franske keeper Vincent Gérard så indledte anden halvleg med et par redninger, så føringen voksede til 16-10 og siden 18-12, så det svært ud for Danmark.

De franske scoringer fordelte sig bemærkelsesværdigt ud over hele holdet, og superstjernen Nikola Karabatic havde blot scoret ét mål, da han så fordoblede høsten med et elegant lob til 21-16.

Som nærmest en enmandshær fik Mikkel Hansen Danmark tilbage i kampen med tre mål i træk, så afstanden lød 19-22 efterfulgt at to Gidsel-mål, så alt var helt åbent ved 21-22 og 11 minutter tilbage.

Så lugtede Danmark blod, men det blev dyrt, at samme Hansen med fem minutter tilbage misbrugte et straffekast ved stillingen 21-23.

Danmark kom dog på 22-23, inden Frankrig fik ny luft på måltavlen, da Henrik Møllgaard afsonede to minutter.

Alligevel fik Danmark chancen for at udligne i de sidste sekunder, men den smuldrede med et boldtab.