OL Tokyo 2020

Mikkel Hansen slår OL-målrekord

Det er aldrig tidligere sket ved et OL, at et land slutter turneringen med spillere på de to øverste pladser på topscorerlisten.

Mikkel Hansen leverede på mange måder en unik præstation ved OL.

61 gange hamrede han bolden i mål. Det er aldrig sket før i løbet af en enkelt OL-slutrunde.

Den tidligere rekord lød på 58 mål, som Kyung-shin Yoon satte i 2004.

Det er anden gang ved dette OL, at sydkoreaneren må afgive en af sine målrekorder til Mikkel Hansen. Tidligere i turneringen overtog den danske stjerne førstepladsen for flest scoringer gennem OL-historien.

I den forbindelse hentydede han til, at det mere skyldtes, han har været med til fire OL-slutrunder.

- Først og fremmest skal man have været til OL et par gange (for at det kan ske, red.), så det er fedt, at jeg har haft muligheden for at være til så mange OL-slutrunder.

- Jeg er en del af et godt hold, som mange gange har spillet godt og er nået langt. Det er noget, man er stolt af – først og fremmest at deltage ved OL, så det er klart, at det er en ære. For mig handler det ikke så meget om at lave mål, men at jeg gerne vil hjem med den rigtige medalje, sagde Hansen, som måtte nøjes med sølvet efter søndagens finalenederlag til Frankrig.

Målfarlig duo

Sammen med Mathias Gidsel stod han også for en anden stor præstation. Ifølge håndboldspilleren Rasmus Boysen, som har en stor statistisk viden inden for håndbold, er det første gang ved et OL, at et land slutter turneringen som både nummer et og to på topscorerlisten.

Sidste gang det skete ved en håndboldslutrunde, var ved VM i 1967.

Mathias Gidsel scorede 46 mål ved OL i Tokyo. Han blev kåret til turneringens mest værdifulde spiller. Mikkel Hansen kom på All Star-holdet som den bedste venstre back.