26-årig stjerne i tårer – vil holde lang pause fra håndbold

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard har stor respekt for, at en af de store stjerner i sporten står frem og siger fra.

Anna Vyakhireva tager en timeout fra håndboldsporten.

Efter OL-finalenederlaget til Frankrig oplyste den 26-årige stjerne, at hun har brug for at tænke sig om.

- Lige nu er jeg træt af håndbold. Jeg gav det sidste, jeg havde i dag, selvom jeg ikke troede, jeg havde mere at give. Jeg skal holde en lang pause og se, om jeg savner det igen. Jeg vil ikke sige aldrig, aldrig, men jeg skal have en pause, siger russeren til NRK.

Den norske tv-station oplyser, at hun græd under hele interviewet, og det samme gjorde hun, da hun modtog sølvmedaljen.

- Dette halvandet år sidste år var meget, meget svært for mig. Alle skader, selvom de var små, var det svært at komme tilbage og så skade sig selv igen.

- Jeg er ikke sikker på, hvad jeg vil gøre i fremtiden. Jeg har virkelig brug for en pause, og jeg ved ikke, hvor lang tid det vil tage. Jeg håber, at klubben og landsholdet vil støtte mig i det, siger Rostov-Don-spilleren.

Kåret til mest værdifulde spiller ved OL

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard hylder, at Vyakhireva siger fra i en personlig svær tid.

- Stor respekt for, at der endelig er en af de helt store, som står frem. Hun er en af største idrætsfolk på sit felt og er selvfølgelig kontraktligt forbundet. Jeg synes, det er stort, at hun står frem og siger, at hun har brug for en pause.

- Hun har været gennem et skadeshelvede og har gjort alt, hvad hun kunne for at være med til OL. Jeg håber, at hendes klub og det russiske landshold tager fat på problemet og giver hende den pause, hun har brug for, så hun kan komme tilbage og blive et helstøbt både menneske og håndboldspiller.

Vyakhireva har spillet en stor OL-turnering, hvor hun kom på All Star-holdet som turneringens bedste højre back. Desuden blev hun kåret til den mest værdifulde spiller.

Hun plejer også at være fast navn på All Star-holdene i andre turneringer eller slutrunder, hun deltager i. Om det så er VM, EM eller Champions League.

I 2016 var hun med til at vinde OL-guld med Rusland, ligesom det er også er blevet til EM-sølv og VM-bronze med landsholdet. På klubplan har hun det russiske mesterskab de seneste fem år.