OL Tokyo 2020

Tabt finale vil sidde i landstræneren for resten af livet

Nikolaj Jacobsen kan ikke bare sådan lige fjerne skuffelsen over den tabte OL-finale. En følelse, der formentlig vil følge håndboldherrerne for altid.

Han er blevet verdensmester, to gange endda. Men lørdag prøvede Nikolaj Jacobsen noget for første gang i sin indtil videre fireårige landstrænerkarriere.

Han stod i en finale med håndboldherrerne. Og tabte. Frankrig fik vristet OL-tronen fra danskerne med en sejr på 25-23.

Skuffelsen var selvsagt større end forskellen på slutcifrene for de slagne - både umiddelbart efter - men også nogle timer senere:

- Jeg tror, at sådan et nederlag vil sidde i alle. Når du taber de finaler her, vil det jo sidde i dig for resten af livet på en eller anden måde.

- Så kan det godt være, man er stolt, men man vil altid ærgre sig over, man har tabt finalen. Vi er rigtig stolte af vores sølvmedalje og endnu mere stolte af vores 2021, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

De olympiske lege i Tokyo var samtidig det første OL for Nikolaj Jacobsen, der sammen med herrelandsholdet og de øvrige tilbageværende danske atleter skulle fejre et veloversået OL med en fest på den danske ambassade i Japan.

Et traktement med både pølsevogn og fadøl, så landstræneren lovede, at han og håndboldherrerne ville forsøge at have en festlig nat.

- Vi skal have en god aften i aften og en god dag i morgen (søndag red.) og så få afsluttet det her OL ordentligt og så være stolte af det, vi har præsteret.

Mere vil have mere

Landstræneren fik øjensynligt ret i, at det blev en god og festlig aften for det sølvvindende hold. På Instagram har han lagt en video op af turneringens mest værdifulde spiller, Mathias Gidsel, der får sig en våd hyldest på skuldrene af holdkammerat Lasse Andersson.

To spillere, der - med fødselsårene 1999 og 1994 - stadig har fremtiden foran sig. En fremtid, der formentlig kommer til at byde på flere olympiske lege sammen med mange af de nuværende landsholdskammerater. Men nok ikke dem allesammen i Paris om tre år.

- Jeg er næsten 41 år i Paris, så det var nok det sidste. Derfor gør det ekstra ondt. OL-guld havde været en god måde at slutte det eventyr på, siger alderspræsident Lasse Svan Hansen til Ritzau.

Netop OL-guldmedaljerne - som jo blev sikret i Rio de Janeiro i 2016 - er stadig drømmen for den danske landstræner, der ikke frygter, at sulten er væk for Danmarks dobbelte verdensmestre:

- Man hører tit det spørgsmål om sult. Det, tror jeg aldrig, bliver problemet, når folk først har vundet. Så vil mere have mere.

- Og følelsen af at stå øverst er en langt federe følelse end at stå næstøverst, siger Nikolaj Jacobsen.

Mens OL i 2024 afholdes i Paris, så er næste store opgave for håndboldherrerne Europamesterskaberne til januar i Ungarn og Slovakiet.