Håndbold

Ann Grete Nørgaard vender tilbage til Danmark

Som TV 2 SPORT kunne erfare mandag skifter den tidligere mangeårige landsholdsspiller til Silkeborg-Voel.

Denne artikel er opdateret, efter at skiftet tirsdag formiddag er blevet bekræftet af klubben.

Hun er snart 38 år og en af de ældste aktive, danske damespillere, men Ann Grete Nørgaard er ikke færdig med at spille håndbold på topplan endnu.

I stedet gør hun comeback til den danske liga.

Den tidligere mangeårige landsholdspiller er tirsdag formiddag blevet præsenteret som ny venstrefløj i Silkeborg-Voel til den kommende sæson som afløser for Hege Bakken Wahlquist, der er rejst hjem til Norge.

I sine 10 år på landsholdet nåede Ann Grete Nørgaard at spille 139 landskampe og score hele 549 mål.

- Jeg har igennem min karriere altid haft et godt indtryk af klubben, når jeg har besøgt dem som modstander. Nu ser jeg frem at trække trøjen over hovedet og sammen med de andre piger kæmpe for, at vi kan komme i slutspillet, i hvad der ligner en rigtig stærk liga. Jeg ved, at der er et spændende hold i Silkeborg-Voel KFUM med både nogle rutinerede kræfter og unge talenter, og jeg ser frem til at blive en del af holdet, udtaler Ann Grete Nørgaard til holdets hjemmeside.

Hun har underskrevet en etårig kontrakt.

Tilbage efter udlandseventyr

Gennem karrieren har hun spillet for flere danske klubber - Horsens, Randers, Holstebro og i flere omgange for Viborg - inden hun tog på sit første udlandseventyr op til sæsonen 2019/2020, da rumænske Ramnicu Valcea købte hende fri i Viborg.

I december 2020 forlod hun Rumænien igen og endte i stedet i Norge og Storhamar, der blev toer i norsk håndbold i den forgangne sæson efter de mægtige Champions League-vindere Vipers Kristiansand.

Silkeborg-Voel blev nummer otte i grundspillet af Bambusa Kvindeligaen sidste sæson og kom med i slutspillet, hvor holdet dog sluttede sidst i sin pulje.

Den nye håndboldsæson i Danmark begynder 25. august med Super Cup for både kvinder og mænd - Viborg-Odense og Aalborg-Mors-Thy. Begge sendes direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.