OL Tokyo 2020

Sådan ser fremtiden ud for det danske herrelandshold

Flere unge spillere er på vej frem, men stammen på landsholdet forbliver den samme i de næste mange år.

De er dobbelte verdensmestre, og de har lige vundet OL-sølv.

Ja, det går meget godt for herrelandsholdet i håndbold. Men hvordan ser fremtiden egentlig ud?

Den er lys, hvis man spørger aktørerne selv.

Nikolaj Jacobsen: - Vi stod med fire unge spillere i startopstillingen mod Frankrig i OL-finalen, så jeg synes, vi er på rette vej. Der er spændende spillere på vej.

Niklas Landin: - Det går godt for holdet. Jeg synes også, det går godt, når vi kigger på hvilke spillere, der er på vej frem, som er med her. Men også dem, som ikke fandt plads på holdet, der ligger lige i svinget til at træde ind på holdet. Der er rigtig mange spændende og lovende talenter, som også banker på til landsholdet.

Ekspert er enig

Den profeti er de ikke ene om. Daniel Svensson, som er direktør i Ajax København og derudover fungerer som håndboldekspert på TV 2 SPORT, stemmer i.

- Jeg kunne ikke være mere enig (i, at fremtiden er lys red.). Jeg glæder mig allerede til EM i januar, hvor jeg har store forhåbninger, siger han.

Daniel Svensson fremhæver Mathias Gidsel, Magnus Saugstrup, Jacob Holm og Emil Jakobsen, som alle har mange, gode år i sig. De unge bliver suppleret af rutinerede kræfter.

- Sådan som holdet er sat sammen lige nu, kan det her landshold fortsætte på samme niveau. Det er blandt de tre bedste, og de kan spille med om medaljer i de næste fem år, vurderer Daniel Svensson.

Håndboldeksperten tilføjer desuden, at spillere som Mikkel Hansen, Niklas Landin og Mads Mensah kan fortsætte noget tid endnu.

Hvem er på vej frem?

Til gengæld er han mere i tvivl i forhold til Henrik Møllgaard og Lasse Svan Hansen. Møllgaard har selv "meldt sig til" OL i Paris om tre år, mens Lasse Svan tvivler.

Selvom det er markante skikkelser på det nuværende landshold, banker flere nye på. Daniel Svensson giver her sit bud på fire spillere, som nærmer sig en mere fast plads på landsholdet.

Emil Nielsen, målmand

- Emil Nielsen i målet har på ganske kort tid vist et internationalt topniveau. Der er et stykke tid til, før Landin hopper af, men der er mange år i Emil Nielsen.

Lasse Møller, bagspiller

- Lasse Møller er gået i stykker et par gange, men vi håber, han kan komme tilbage og holde sig skadesfri. Han kan det hele. Han er godt skydende, han har et fint fintespil, og han kan finde stregen. Han er holdbar, og han dækker godt op.

Mads Hoxer, højre back

- På højre back ligger Mads Hoxer og venter. Han er spændende. Jeg kunne godt se en fremtid med Mathias Gidsel som playmaker og Mads Hoxer på højre back. Hoxer er komplet som Lasse Møller. Han kan dække op på flere positioner. Han har et godt skud, og han kan sætte sin mand.

Aaron Mensing, venstre back

- Mensing ligger også og lurer. Han har niveau. Han kommer til at få mere international erfaring, nu hvor han skal spille i Flensburg-Handewitt. Han har en god fysik, der gør, han kan løsne skud fra distancen.

I det hele taget er Daniel Svensson meget positiv i forhold til den talentmasse, der er i Danmark.

- Der er et væld af spillere, der kan give et glidende overlap. De skal bevise sig, inden de kan tage over, men Nikolaj Jacobsen er godt i gang, siger han.

Mulig start-syver i Paris

Selvom der står et kuld klar til at tage over, står et stort generationsskifte på det danske herrelandshold ikke først for.

Faktisk vil startopstillingen til OL i Paris, som afholdes i 2024, komme til at ligne den nuværende ganske meget, hvis man spørger Daniel Svensson.

Målmand: Niklas Landin

Højre fløj: Johan Hansen

Højre back: Mathias Gidsel

Playmaker: Jacob Holm

Venstre back: Mikkel Hansen

Venstre fløj: Magnus Landin

Streg: Magnus Saugstrup

Næste mesterskab for de succesfulde håndboldherrer er i januar. Her afholdes der EM i Ungarn og Slovakiet.