Håndbold

Endnu en stjerne holder pause

Ligesom landsmanden Anna Vyakhireva ønsker Daria Dmitrieva at holde en pause fra håndbolden.

Det ligner efterhånden en flugt fra håndboldsporten, nu hvor den tredje russiske landsholdsspiller trækker sig.

Anna Vyakhireva annoncerede ”en lang pause” efter OL-finalen, mens Polina Kuznetsova indstillede karrieren. Nu meddeler verdensstjernen Daria Dmitrieva også, at hun er ude på ubestemt tid.

- Jeg vil bare gerne holde en pause, og jeg håber, alle kan forstå mig, siger Dmitrieva til Match-TV ifølge det russiske nyhedsbureau TASS.

- Beslutningen er forbundet med mental udmattelse. Jeg har også været plaget af tidligere skader, så det har været en hård sæson, tilføjer hun.

Daria Dmitrieva er en af verdens bedste bagspillere. I adskillige år har hun spillet en stor rolle på det russiske landshold, der vandt OL-guld i 2016 og sølv i 2021.

Til daglig spiller hun i CSKA sammen med danske Kathrine Heindahl, men Dmitrieva ønsker også at holde en pause fra klubhåndbolden.

Det samme gælder Anna Vyakhireva, der ligeledes er udkørt efter at have døjet med skader.

Hun hyldes af TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, fordi hun tør sige fra:

- Stor respekt for, at der endelig er en af de helt store, som står frem. Hun er en af de største idrætsfolk på sit felt og er selvfølgelig kontraktligt forbundet. Jeg synes, det er stort, at hun står frem og siger, at hun har brug for en pause.

- Hun har været gennem et skadeshelvede og har gjort alt, hvad hun kunne for at være med til OL. Jeg håber, at hendes klub og det russiske landshold tager fat på problemet og giver hende den pause, hun har brug for, så hun kan komme tilbage og blive et helstøbt både menneske og håndboldspiller, siger Bent Nyegaard.