Håndbold

Flertallet har talt: DHF-formand stopper

Dansk Håndbold Forbund skal have ny formand. Flere peger på Morten Stig Christensen, der i dag er generalsekretær.

Efter et årti ved bordenden i Dansk Håndbold Forbund stopper Per Bertelsen som formand.

Det sker, efter flertal af delegerede ønsker en "ny struktur" og "et mere moderne forbund", skriver DHF i en pressemeddelelse.

- Jeg brænder for håndbold, og det har altid fyldt meget i mit liv, men nu er det tid til at give stafetten videre. Jeg er utrolig glad og stolt over de resultater, jeg har været med til at opnå med dansk håndbold de seneste ti år. Det har været en fantastisk rejse, siger Per Bertelsen, der blev valgt som DHF-formand for første gang i efteråret 2011.

Mens Per Bertelsen har været formand, har Danmark vundet en lang vække værtskaber til internationale slutrunder. Samtidig er økonomien blevet bedre, men nu ønsker flere alligevel en anden retning. Og derfor stopper Per Bertelsen nu, selvom han var valgt som formand for yderligere et år.

Har arbejdet på ændringer i flere år

I den udsendte pressemeddelelse skriver Dansk Håndbold Forbund, at det er "et flertal bestående af delegerede fra Jydsk Håndbold Forbund, Håndbold Region Øst, Fyns Håndbold Forbund, Divisionsforeningen og Håndbold Spiller Foreningen, der ønsker en ny struktur, der skal skabe et mere moderne forbund."

En af mændene bag det ønske er Kent Nicolajsen, der er formand for Jydsk Håndbold Forbund. Han fortæller til TV 2 SPORT, at fremtidens DHF skal være mere simpelt, en forbundet er nu.

- Vi ønsker at fjerne et lag, så vi i stedet for de nuværende kredse får fire områder under DHF. Det er for at lette forretningsgangen, så det bliver lettere for foreningerne at nå direkte ind i DHF, siger Kent Nicolajsen og tilføjer:

- Det ønsker Per egentlig også, men vi har prøvet i mange år, og vi er stadig ikke lykkes med det. Der mangler lidt i forhold til at komme i mål. Det tror vi, Morten Stig Christensens kompetencer kan hjælpe med. Per kan en masse andre ting, men det her skal gerne være det næste skridt.

Kent Nicolajsen tilføjer, at "stort set hele repræsentantskabet står bag beslutningen" om at vælge en ny formand, selvom det på flere områder er gået DHF godt de seneste ti år.

- Per Bertelsen har gjort et kæmpe arbejde. Det må man ikke tage fejl af. Og vi vil stadigvæk støtte Per i det internationale arbejde i IHF. Men selvfølgelig er han skuffet, og det har vi fuld forståelse for, siger Kent Nicolajsen til TV 2 SPORT.

DHF afholder repræsentantskabsmøde den 30. august. Hvis Morten Stig Christensen bliver valgt som formand, stopper han som generalsekretær.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Per Bertelsen. Han ønsker ikke at stille op til interview.