Håndbold

Forfærdeligt at se OL hjemmefra, siger Rasmus Lauge

Rasmus Lauge, der nærmer sig et comeback fra sin korsbåndsskade, missede chancen for en medalje for andet OL i streg. Og det har været hårdt.

En korsbåndsskade har holdt landsholdsstjernen Rasmus Lauge på sidelinjen, og det kostede for anden gang i træk playmakerens deltagelse ved OL.

Hjemme fra sofaen kunne han se landsholdet vinde sølv efter et finalenederlag til Frankrig. At misse OL har været hårdt for landsholdsspilleren.

- Det var helt forfærdeligt. Man prøver sit bedste hjemmefra, og jeg sad også og heppede på gutterne derhjemme. Men det er sgu hårdt at se på udefra. Og så missede jeg også Final-4 i december. Det er sådan noget, der er den hårde del, og som trækker tænder ud.

Har snakket med Nikolaj Jacobsen

Selvom Rasmus Lauge er fyldt 30 år og generelt har været skadesplaget de senere år, prioriterer han stadigvæk landsholdet

- Jeg er som altid åben for at spille på landsholdet, men lige nu er mit fokus på at komme helt tilbage. Jeg vil gerne tilbage og ramme det niveau inden skaden, og så stræber jeg altid efter at ramme et lidt højere niveau senere. Men det tager nok lidt tid inden jeg er der endnu, og så er jeg altid åben, hvis Nikolaj gerne vil have mig med.

Undervejs i sit lange skadesforløb har Rasmus Lauge fundet støtte i at kunne rådføre sig og snakke med landstræner Nikolaj Jakobsen:

- Jeg har snakket en del med Nikolaj Jacobsen undervejs, så vi har været i kontakt.

Håber at være landsholdsklar til oktober

Med udsigterne til snarligt at kunne træne på 100 procent for sit ungarske hold Veszprém KC, begynder tanken om et landsholdscomeback også at blive aktuelt. Rasmus Lauge har svært ved at sætte en specifik tidshorisont for et landsholdscomeback, men måske er den kommende landsholdssamling til oktober en mulighed.

- Det er så svært at sige, hvornår jeg kan være klar. Hvis alt går godt og kroppen holder, og hvis landstræneren vil have mig med der, så kan det sagtens ske, at jeg er klar der. Så må vi se på hvilket niveau. Om det er på skånekost eller hvordan det bliver, det håber jeg ikke, men det er for svært at spå om.

Rasmus Lauge missede også OL i Rio i 2016 med en skade. Her blev Danmark olympiske mestre.