Håndbold

Stjerne stopper i tysk topklub - vil være træner

Andy Schmid tager afsked med bundesligaklubben Rhein-Neckar Löwen næste år. Det kan også blive enden på hans karriere.

Den kommende sæson bliver Andy Schmids sidste i Rhein-Neckar Löwen.

Håndboldstjernen kommer ikke til at forlænge sin kontrakt med bundesligaklubben, der udløber til sommer næste år. Det meddeler Rhein-Neckar Löwen på sin hjemmeside mandag.

I stedet vil snart 38-årige Schmid og familien hjem til Schweiz, som de forlod i 2009 for at indlede et udlandseventyr med Bjerringbro-Silkeborg som første destination.

- Selv om jeg stadig føler mig fit og nyder at spille, er tiden kommet til at tage et nyt skridt i vores liv. Sammen med min familie tog jeg den beslutning, at den kommende sæson bliver min sidste som Rhein-Neckar Löwen-spiller, siger Andy Schmid i en pressemeddelse.

- Jeg tror, det er det rigtige øjeblik og den rigtige beslutning. Vores sønner skal også lære Schweiz at kende, og vi vil gerne være tættere på vores familie.

Lyn-analyse

Det er bare en fuldstændig vanvittig spiller med et håndboldhoved, der bliver svært at overgå. Han udmærker sig ved sin helt ekstraordinære teknik, og også hans afleveringsniveau er helt i top. Han var dygtig, da han kom til Danmark, og han var en åbenbaring for ligaen, men hans udvikling i Tyskland har været helt vild. Sammen med Nikolaj Jacobsen formede Andy Schmid det Rhein-Neckar Löwen-hold, der skubbede Kiel og Flensburg væk fra den trone, de nærmest havde siddet på i al evighed.

Efter bare et år i Danmark hentede Rhein-Neckar Löwen ham til Tyskland, hvor han under blandt andre Nikolaj Jacobsen udviklede sig til at være en af sportens bedste.

Når den kommende sæson er færdigspillet, er det blevet til i alt 12 sæsoner for schweizeren i Mannheim-klubben.

Vil være træner efter aktiv karriere

Andy Schmid har endnu ikke besluttet, om afskeden med Rhein-Neckar Löwen også er et punktum for karrieren. Men uanset hvad bliver det ikke et farvel til håndbold. Schmid vil være træner.

- Som spiller har jeg oplevet meget, lært af de bedste spillere og trænere. Som træner i fremtiden stræber jeg også efter de højeste mål, og jeg vil gerne give min viden og erfaring videre, siger Andy Schmid i samme pressemeddelelse.

I sommerpausen har Rhein-Neckar Löwen hentet det 21-årige stortalent Juri Knorrs i GWD Minden. I den kommende sæson skal han køres i stilling til at være arvtager for Andy Schmid.

Schweiziske Andy Schmid var storspillende i første halvleg mod Danmark og scorede et vildt mål. Video: TV 2 SPORT

Fem gange er Schmid kåret til sæsonens bedste spiller i Bundesligaen. Han har været involveret i alle Rhein-Neckar Löwens syv titler:

  • Tysk mester i 2016 og 2017
  • Tysk pokalvinder i 2018
  • Tysk supercupvinder i 2016, 2017 og 2018
  • EHF Cup-vinder i 2013