Håndbold

Gidsel skifter til Bundesligaen

Danskerklubben Füchse Berlin tilføjer den danske stjerne Mathias Gidsel til holdkortet næste sommer.

Mathias Gidsel har gjort kometkarriere, og fra sommeren 2022 tager han endnu et stort skridt.

Bundesliga-klubben Füchse Berlin skriver på sin hjemmeside, at GOG-spilleren skifter til klubben på en treårig kontrakt.

- Jeg glæder mig til at få et af vor tids største talenter. Han er en ufatteligt klog spiller, som laver få fejl, siger sportsdirektør Stefan Kretzschmar.

- Jeg er stolt over, han valgte os i stedet for mange andre tilbud. Han har hjertet på rette sted og er en fantastisk fyr. Desuden er han min absolutte drømmespiller, som vi i lang tid har arbejdet på at få.

Füchse Berlin er i gang med en større satsning, hvor den spanske forsvarskæmpe Viran Morros netop er skiftet til klubben, mens Sveriges store landsholdsprofil Max Darj kommer til sammen med Gidsel.

22-årige Gidsel fik slutrundedebut for landsholdet i januar, hvor Danmark blev verdensmester. Gidsel imponerede alt og alle og spillede en nøglerolle for landsholdet.

Hylder GOG og Oure

Samme scenarie udspillede sig under OL i Tokyo, hvor Gidsel blev kåret som turneringens mest værdifulde spillere, da Danmark vandt sølv.

- Bundesligaen er den stærkeste liga i verden, og jeg har bevidst valgt Füchse Berlin, fordi jeg er begejstret over klubbens koncept. Det bliver sjovt at udvikle mig sammen med holdet, siger Mathias Gidsel til klubbens hjemmeside.

Landsholdskollegaerne Lasse Andersson og Jacob Holm har kontrakt med hovedstadsklubben frem til henholdsvis 2023 og 2024, mens Hans Lindberg og Johan Koch har kontraktudløb i 2022.

Gidsel fik en stor del af sin håndboldopdragelse på Oure Efterskole, hvorefter han fik kontrakt med GOG.

- Jeg er helt vild taknemmelig for den tid, jeg har haft i GOG. Jeg er helt sikker på, at havde jeg ikke været i GOG og på Oure, så ville jeg ikke have haft mulighed for at få opfyldt den drøm, som jeg nu skal ud og opleve i udlandet, siger Gidsel til GOG's hjemmeside.

- Heldigvis er det først næste år, og jeg glæder mig helt vildt meget til at spille i den gule trøje resten af sæsonen. Og der er jo stadig noget, vi mangler at vinde sammen.

Der hentydes til DM-guldet.