Håndbold

Uheldig dansk profil i bedring: - Det er gået rigtig stærkt

Den danske Flensburg Handewitt-spiller Lasse Møller har smidt krykkerne efter sin knæoperation, og han arbejder nu hårdt på igen at blive kampklar.

To gange om dagen tropper Lasse Møller op til træning.

Ikke til håndboldtræning sammen med sine holdkammerater, men til genoptræning med den fysiske stab.

Her arbejder han målrettet på at blive kampklar igen, efter en operation for en bruskskade i højre knæ, som han var igennem tilbage i maj måned.

Men selvom han fortsat ikke har udsigt til at kunne træde ind på håndboldbanen inden årsskiftet, er han fortrøstningsfuld. Genoptræningen går nemlig helt efter bogen.

- Jeg har det rigtig, rigtig fint. Det er gået godt efter tidsplanen. Men det går langsomt, selvom det går den rigtige vej. Dog går det pludselig lidt hurtigere, når man smider krykkerne og kan begynde at blive et normalt menneske igen. De sidste par uger er det især gået rigtig stærkt, siger Lasse Møller til TV 2 SPORT.

Ét fokuspunkt

Når man taler om en skadet sportsstjerne, er det oplagt at spørge, hvornår personen forventer at være tilbage i kamp igen.

Det spørgsmål har Lasse Møller også fået, selvom den eksakte comebackdato ikke er det, der fylder mest for ham. Han har i stedet 100 procent fokus på at få så meget ud af genoptræningen som muligt.

- Det bliver nok ikke i 2021. Det bliver nok først efter. Men lige nu er det præcise tal ikke så vigtigt for mig. Det vigtigste for mig er, at jeg ser fremgang hver uge. Det er prioriteten lige nu, siger Møller.

Skal integreres

Selvom genoptræningen går, som den skal, kan tiden med træning uden holdkammeraterne sagtens blive en ensom affære.

Det er Flensburg Handewitts danske sportschef, Lars Christiansen, og det øvrige team omkring holdet fuldt ud opmærksomme på.

- Vi ved jo godt, at det er utroligt svært at være skadet og sidde udenfor holdet i lang tid. Så vi prøver at integrere ham så meget som overhovedet muligt, og samtidig forsøger vi også at give ham frihed til at være hjemme ved sin familie, så det hele ikke bare bliver genoptræning, siger den tidligere danske landsholdsspiller.

Samtidig fortæller han, at man blandt andet har hentet Aaron Mensing ind for at give Møller den tid, han skal bruge på at komme sig.

Ser det som en mulighed

De gode tiltag fra klubben sammenlagt med Lasse Møllers egen tilgang til tingene betyder også, at skadespausen ikke udelukkende ses som en tid, der bare skal overstås.

Han har løbende forsøgt at ændre sit mind-set, så han udnytter de positive muligheder, der byder sig i en ellers uheldig situation.

- Jeg har valgt at se det her som en mulighed for, at jeg kan udvikle alt muligt andet på min krop, siger Møller, der samtidig glæder sig utroligt meget til at se alle holdkammeraterne igen:

- Nu glæder jeg mig bare til, at alle mine holdkammerater, der har været til OL, begynder at trappe ind i truppen. Jeg glæder mig bare til at være sammen med holdet igen og være en del af truppen, siger Møller.

Blandt Møllers holdkammerater er der blandt andet flere danskere. Det gælder Kevin Møller, Simon Hald, Lasse Svan, Mads Mensah Larsen, Emil Jakobsen og Aaron Mensing.