Håndbold

Tidligere DHF-formand: - Jeg har fået mange knive i ryggen

Formanden blev væk fra DHFs repræsentantsskabsmøde, hvor Morten Stig Christensen som forventet blev kronet som ny formand.

Per Bertelsen er en 'dead man walking' i dansk håndbold.

Formelt er han stadig formand for Dansk Håndbold Forbund (DHF), indtil forbundets højeste myndighed, Repræsentantskabet, mødes mandag aften klokken 19 i Kolding. Men reelt er han allerede færdig.

Et flertal bestående af delegerede fra Jydsk Håndbold Forbund, Håndbold Region Øst, Fyns Håndbold Forbund, Divisionsforeningen og Håndbold Spiller Foreningen vil have en anden formand og peger på DHFs nuværende generalsekretær Morten Stig Christensen, der forventes at blive kronet uden modstand mandag aften.

Derfor bliver der heller ingen beretning fra den nuværende formand på aftenens møde. Per Bertelsen har valgt slet ikke at deltage i repræsentantskabsmødet.

Han ønsker ikke at stille op til et interview til kamera med TV 2 SPORT, men siger:

- Jeg er dybt skuffet, må jeg indrømme. Jeg har fået mange knive i ryggen i det her af nogle folk, som jeg ikke troede, jeg skulle få det af. Det er uværdigt, synes jeg, efter et langt liv i håndbold, siger en trist Per Bertelsen, der ikke vil udtale sig yderligere og ej heller uddybe, hvem han mener, der har 'stukket knive i ryggen' på ham.

Fortsætter på IHF-post

En af mændene bag ønsket om en ny DHF-formand er Kent Nicolajsen, der er formand for Jydsk Håndbold Forbund. Han har tidligere fortalt TV 2 SPORT, at fremtidens DHF skal være mere simpelt, end forbundet er nu.

- Vi ønsker at fjerne et lag, så vi i stedet for de nuværende kredse får fire områder under DHF. Det er for at lette forretningsgangen, så det bliver lettere for foreningerne at nå direkte ind i DHF, sagde Kent Nicolajsen tidligere på måneden.

- Det ønsker Per egentlig også, men vi har prøvet i mange år, og vi er stadig ikke lykkes med det. Der mangler lidt i forhold til at komme i mål. Det tror vi, Morten Stig Christensens kompetencer kan hjælpe med. Per kan en masse andre ting, men det her skal gerne være det næste skridt, sagde den jyske formand og roste samtidig Per Bertelsen.

- Per Bertelsen har gjort et kæmpe arbejde. Det må man ikke tage fejl af. Og vi vil stadigvæk støtte Per i det internationale arbejde i IHF. Men selvfølgelig er han skuffet, og det har vi fuld forståelse for, sagde Kent Nicolajsen til TV 2 SPORT.

Per Bertelsen har - ved siden af formandsposten i DHF - i de seneste fire år også været turneringsansvarlig, såkaldt COC Chairman, i det internationale håndboldforbund IHF, og det ser han ud til at fortsætte med.

Dansk Håndbold Forbund har indstillet ham til genvalg på IHFs kongres til november, hvor Per Bertelsen også er eneste kandidat til posten.