Håndbold

Stortalent ramt af korsbåndsskade: - Vi er dybt ulykkelige og frustrerede

Clara Skyum Thomsen er den femte spiller i København på kun godt et år, der har pådraget sig en korsbåndsskade.

Claus Mogensens suk i telefonen fortæller mere end mange ord.

Cheftræneren i København Håndbold har igen fået overbragt en af de beskeder, der er som kryptonit for en håndboldtræner med store ambitioner før en ny sæson.

Onsdag aften spillede københavnerne sig i pokalkvartfinalen med en sejr over Skanderborg, men sejren fik en bitter bismag, da stortalentet Clara Skyum Thomsen i anden halvleg blev båret fra banen med en skade.

Undersøgelser har nu bekræftet klubbens største frygt: 20-årige Thomsen har fået revet et korsbånd i knæet over og forventes ude resten af sæsonen.

- Hun er dybt ulykkelig, og det er vi også. Og vi er voldsomt frustrerede over, at det kan ske, for vi har gjort ret meget for at prøve at undgå de her skader, siger Claus Mogensen til TV 2 SPORT.

Lyn-analyse

Med den måde, hun trådte ind i ligaen på i sidste sæson, er det et stort tab for København. Hun  overtog jo nærmest den højre back og blev førstevalg efter en eksplosiv udvikling. Det er sjældent, at en spiller går fra 1. division til liga så hurtigt, som hun gjorde. Så hendes fravær bliver et slag for Københavns ambitioner om igen at komme op og blande sig med de bedste.

For København Håndbold har stået i situationen før. Alt for mange gange.

Fire spillere - Olivia Mellegård, Nyala Krullars, Anne Tolstrup og Emilie Theil - sad ude i sidste sæson med korsbåndsskader - selv om klubben allerede sidste sommer begyndte at arbejde med målrettet træning, der skulle hjælpe med at forebygge netop den slags skader.

- Det er så frustrerende, sukker Claus Mogensen.

Rådfører sig med eksperter

Selv om den forebyggende træning løbende bliver tilpasset af eksperter i korsbåndsskader, så spillerne hele tiden laver øvelser ud fra den nyeste viden om at forebygge skader, er skaderne dukket op alligevel.

København Håndbold er sågar med et forskningsprojekt, hvor spillerne bliver testet på et laboratorie for at optimere den enkelte spillers træning bedst muligt.

- Ifølge videnskaben har vi gjort det rigtige. Men det kan ikke undgås at få korsbåndsskader. Halvdelen af alle korsbåndsskade er måske nogen, hvor den rigtige træning kunne have forhindret det, men halvdelen er bare 'shit happens', forklarer en frustreret København-træner.

Clara Skyum Thomsen kom til København fra Sønderjyske i februar og imponerede så meget i den sidste del af sæsonen, at hun hurtigt blev en markant spiller på København-holdet.

- Hun har ikke vist nogen tegn på at stoppe sin udvikling her i løbet af opstarten, og den var jo ret eksplosiv i sidste sæson. Så det er tungt, og det gør ondt, at hun er ude, siger Claus Mogensen til TV 2 SPORT.

Han har stadig to højre backs - Maria Hjertner og Hanna Blomstrand - i sin trup til denne sæson, som for København Håndbolds vedkommende begynder onsdag aften ude mod Holstebro.

1. spillerunde i Bambusa Kvindeligaen

  • Skanderborg - Nykøbing Falster (31/8)
  • Team Esbjerg - Viborg HK (31/8) - på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT
  • Holstebro - København (1/9)
  • Aarhus United - Herning-Ikast (1/9)
  • Horsens - Ajax København (1/9)
  • Ringkøbing - Randers HK (1/9)
  • Silkeborg-Voel - Odense (1/9)