Håndbold

- Vi mister en kæmpe støtte, siger Nikolaj Jacobsen

Lasse Svan indstiller sin imponerende karriere efter denne sæson. Dermed har han én slutrunde tilbage for Danmark.

Det er en spiller ud over det sædvanlige, Nikolaj Jacobsen må undvære på landsholdet, når Lasse Svan indstiller karrieren efter denne sæson.

Lasse Svan har været med til at afgøre utroligt mange kampe fra sin position på højre fløj, og uden for banen har han indtaget en meget mere central rolle. Netop derfor har han været første mand på holdkortet under Nikolaj Jacobsen.

- Han har været anfører med Niklas Landin, siden jeg overtog. Og vi mister en kæmpe støtte, som har været dygtig til at tage imod de unge. Han går forrest og viser altid vejen, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Lasse har haft en fantastisk karriere og vundet alt, man kan vinde. Men det er også en kæmpe personlighed, der siger farvel til sommer.

Lasse Svan har spillet 235 landskampe for Danmark, siden han fik debut i 2003. Sejre ved EM, VM og OL giver fuld plade i titelregnskabet, og på klubsiden har han også gjort rent bord som mester og pokalvinder med GOG samt mester, pokalvinder, EHF Cup- og Champions League-vinder med Flensburg-Handewitt.

Sideløbende med håndboldkarrieren har Lasse Svan uddannet sig som mentaltræner, hvilket Nikolaj Jacobsen omtalte under VM i januar:

- Han er vel en af de mest respekterede spillere, vi nogensinde har haft i dansk håndbold. Han er vellidt af alle og har også en baggrund, der gør, han kan gå ind og bidrage med en masse ting.

- Han er nok den, der samler holdet allermest. Også i de perioder, hvor tingene ikke kører så godt. Han bliver svær at erstatte.

I januar spiller Lasse Svan - hvis han bliver udtaget - sit sidste mesterskab med landsholdet. Det bliver EM i Ungarn og Slovakiet, hvor Danmark er i gruppe med Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro.