Håndbold

Derfor vil Svan ikke afslutte karrieren i Danmark

Lasse Svan havde en fantastisk tid i GOG, og han frygter, at et comeback til den danske liga vil pille ved glansbilledet.

Når 38-årige Lasse Svan stopper karrieren efter denne sæson, så bliver det på et tysk halgulv i en Flensburg-Handewitt-trøje.

Det er ellers næsten blevet en tradition, at store danske landsholdsprofiler vender hjem og tager et par sæsoner i den danske liga, hvor det hele startede. Men det ønsker Svan ikke.

Jeg ville have det svært med at tage tilbage til Danmark - om det så var GOG eller en anden dansk klub

Lasse Svan

Højrefløjen havde ifølge ham selv seks fantastiske år i GOG, hvor han var med til at vinde DM-guld to gange og tre pokaltitler, ligesom der var et fantastisk sammenhold i klubben. Og det er det, han vil huske den danske liga for.

- GOG er mit hold i Danmark. Den tid, jeg havde dernede, har jeg ikke lyst til at - forurene er jo et voldsomt ord - men jeg har ikke lyst til at gøre noget ved de minder, jeg har fra dengang. Dengang var jeg et helt andet sted, end jeg er nu. Jeg kom til GOG, lige inden jeg blev 19, så jeg var et helt andet sted i mit liv.

- Så jeg ville have det svært med at tage tilbage til Danmark - om det så var GOG eller en anden dansk klub - fordi det billede, jeg har af den danske liga og min tid der, er så fremragende, at jeg ikke har lyst til at pille ved det, siger Lasse Svan til TV 2 SPORT.

Har ikke undersøgt muligheden for GOG-comeback

Eventyret på Sydfyn startede tilbage i 2002, hvor han indledte med at vinde pokaltitlen, inden klubben i 2004 blev dansk mester.

I løbet af årene frem til 2008, hvor Svan skiftede til Flensburg-Handewitt, udviklede han sig til en stor profil på holdet. Derfor er det helt store spørgsmål også, om det ikke er muligt at tage tilbage til GOG og binde en sløjfe på den imponerende karriere.

Svan har slet ikke undersøgt muligheden.

- Det er mest, fordi jeg ved, at det ikke ville blive det samme. Igennem min karriere har jeg fantastiske minder, lige meget hvor jeg har været, og lige meget hvilke hold jeg har spillet på. Jeg skal i hvert fald passe på med…

- Jeg kan jo godt se eventyret i det - at tage hjem til Danmark eller for eksempel GOG og så slutte i den samme klub, som jeg startede i - men jeg har ikke lyst til at pille ved det, gentager Svan igen.

Får svært ved at finde de rigtige ord

I stedet bliver det altså et farvel i Flensburg-Handewitt, med hvem han har vundet det tyske mesterskab, pokaltitlen og Champions League.

Når kalenderen rammer foråret 2022, og denne sæson slutter, så vil han have spillet 14 år i tysk håndbold.

- Jeg er ikke i tvivl om, at når vi kommer hen til foråret, og jeg også står med den sidste hjemmekamp på et eller andet tidspunkt, og det hele lige pludselig er forbi, kender jeg også mig selv godt nok til, at jeg får svært ved at finde de rigtige ord selv.

Og hvis alt går efter Lasse Svans hoved, så bliver det den perfekte afslutning med titler på klubplan og en EM-triumf i januar med håndboldherrerne.